Články Chov Schůze chovatelských svazů

Konference SCHČT 2019: výsledky voleb

Ve čtvrtek 28. března se ve společenské místnosti České zemědělské akademie v Humpolci konalo jednání konference SCHČT. Přítomno bylo 53 delegátů z 60 pozvaných. Do předsednictva SCHČT konference dovolila Richarda Nováka.

SCHČT: Ukončení insolvence

Při jednání na Ministerstvu zemědělství ČR dne 2. srpna 2017 bylo rozhodnuto o volební konferenci / Konference proběhne 6. 10. 2017  / Karel Růžička konferenci zrušil / Předsednictvo konferenci uspořádá / Na konferenci se dostaví zástupci MZE ČR / Zástupci MZE se na konferenci nedostaví / Ing. Staněk konferenci odvolal / MZE ČR nepřiznalo spolku dotace pro rok 2017 / Ve SR zapsány nové stanovy / Insolvenční návrh na svaz / Memorandum SCHČT a ASCHK o společném postupu / Chovatelé sobě / Výzva Aleše Fialy chovatelům ČT / Činnost sekretariátu / Výzva k úhradě členských příspěvků / Pozvánka na celostátní konferenci / Zápis z kontrolního dne / Reakce na zápis Kontrolní komise / Zápis z konference / Komu připadne statut UCHS / Zápis předsednictva SCHČT / UCHS pro ASCHK 

SCHČT: Oblastní schůze 2018

Předsednictvo Svazu chovatelů českého teplokrevníka na svém jednání 22. ledna schválilo návrh na svolání oblastních schůzí garanty oblastí v druhé polovině února. Průběžně doplňujeme termíny.

SCHČT: Mimořádná volební konference 6. 10. 2017

Svaz chovatelů českého teplokrevníka má za sebou volby. Ve spolkovém rejstříku jsou nyní oficiálně zapsáni členové předsednictva K. Růžička, J. Kincl, Dr. Lysák, Ing. J Kreidlová, Ing. Rostislav Zich, Jan Chýle, Z. Hrnčíř, Ing. J. Malý. / Policie ČR v písecké kanceláři svazu, dokumenty odvezeny neznámo kam / Nové webové stránky / Oblastní schůze SCHČT (393 členů), samostatný článek zde / Soud považuje jihlavské jednání (190 členů) za neplatné / Podle soudu jsou rozhodnutí přijatá na české územní schůzi 2016 neplatná / Zápis z moravské a české územní schůze 2017 / Konference 2017 - nové stanovy i předseda / Schůzka na MZE ČR / Konference proběhne 6. 10. 2017, pozvánka uvnitř. / Zástupci Ministerstva zemědělství se koference nezúčastní, Ing. Staněk konferenci odvolal.  

Valná hromada ASCHK 2017

Ve čtvrtek 27. dubna se v NH Kladruby nad Labem uskutečnila volební valná hromada Asociace svazu chovatelů koní. Post prezidenta obhájil MVDr. Jaroslav Dražan, do funkcí 4 viceprezidentů byli zvoleni Ing. Lenka Gotthardová CSc., Ing. Roman Klos, Ing. Martina Kosová PhD. a Ing. Václav Sitter, dále delegáti volili členy revizní komise. Usnesení najdete zde.  

SCHČT: Oblastní schůze 2017 - zápisy ze schůzí

V únoru proběhlo 9 oblastních schůzí SCHČT, kde se hovořilo o současné situaci, projednávaly se změny stanov, volili delegáti na konferenci a na české straně navrhovali kandidáti na předsedu. Jejich data najdete v článku, stejně jako zápisy, připojena také přihláška do svazu. 7. 2. Přidán dopis Václava Marouška. 22. 2. Přidáno usnesení jihočeské schůze. 25. 2. Přidán zápis olomouckozlínské schůze. 7. 3. Doplněny další zápisy a usnesení, o termínech náhradních schůzí budeme ještě informovat! 14. 3. Vložena pozvánka na náhradní oblastní schůzi Středočeského kraje. 28. 3. Vloženy další zápisy z oblastních schůzí

Zemská schůze SCHČT - Čechy: Další vyjádření

Ve středu 20. 4. se konala česká územní schůze SCHČT ve Zduchovicích. Předseda schůzi předčasně ukončil, jak se později ukázalo neprávem. Ta tedy pokračovala dál, neboť přítomen byl nadpoloviční počet delegátů. / Zápis schůze / Článek Ing. Krulicha / Vyjádření předsednictva / Vyjádření 16 zvolených delegátů / Vyjádření Jaroslava Štětiny / Přidány 2 právní rozbory / Přidána žaloba bývalého předsednictva na SCHČT / Přidán návrh na předběžné opatření / Přidán názor JUDr. Čeněk Šrubař / Přidána odpověď bývalého předsednictva Dr. Šrubařovi / Přidán dopis O čem se moc nemluví aneb urvi, co můžeš - Václava Boušková / 15. 9. Přidáno další vyjádření žalobců bývalého předsednictva a vyjádření nového předsednictva / 19. 9. Přidána diskuse. 

Svaz chovatelů českého teplokrevníka: Schůze předsednictva

Dne 4. srpna se konala ve Velkém Rybníku schůze předsednictva SCHČT zvoleného na červnové konferenci tohoto svazu. Na schůzi byli přítomni také garanti oblastí, členové Rady plemenné knihy, Kontrolní a Rozhodčí komise. Předsednictvo ustanovilo členem pověřeným dočasným zastupováním svazu a řízením svazu Ing. Rostislava Zicha. Zápis přiložen pod článkem.

Konference SCHČT 2016 Humpolec: Předsedou zvolen Dr. Vítů

Řádná konference Svazu chovatelů českého teplokrevníka se měla konat 25. května v Humpolci ve Spolkovém domě. Jelikož nebyly pozvánky rozeslány tak, aby je delegáti obdrželi 30 dní před jejím konáním, musel být určen nový termín konference. Ta nakonec byla podle zápisu předsednictva svolána na 29. června 2016 v Humpolci. / Dr. Vítů byl 46 hlasy zvolen do funkce předsedy / Jako 9. člen předsednictva byla zvolena J. Kreidlová / Reakce na konferenci /

Svaz chovatelů českého teplokrevníka: právní rozbor situace

Jak jsme vás již informovali, dne 12. 4. 2016 zanikl mandát předsednictva SCHČT zvoleného valnou hromadou v roce 2012. Nové předsednictvo zvolené územními schůzemi si nechalo JUDr. Ondřejem Veselým vypracovat druhý právní rozbor, tentokrát jako reakci na "Právní stanovisko předsednictva SCHČT" uveřejněné na webu SCHČT. Hovoří se v něm mimo jiné o tom, že ani předseda schůze ani předseda spolku nemá právo předčasně ukončit schůzi. Celé znění najdete v článku.

1 2 3 4

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.