Články Chov Chladnokrevníci

Kvalifikace na MČR v Třešti

Hlavním rozhodčím této akce byl Petr Sidimák, dále Roman Vácha  a Mojmír Kubíček Komentátorkou celého dne byla Ing. Lenka Ryšavá. Pořadatelům se stavitelem parkuru Jiřím Tesařem se podařilo postavit zajímavou, spíše technickou trať.

Ukončení 60-ti denního staničního testu v Tlumačově

V tomto roce probíhal 60-ti denní staniční test v Tlumačově v období od 27.9. do 28.11.2018. Bylo naskladněno celkem 16 hřebců, z toho 5 hřebců Českomoravský belgik, 7 hřebců plemene Slezský norik a 4 hřebci plemene Norik. Ze 16 hřebců absolvovalo 60-ti denní test 5 hřebců ve vlastnictví zemských hřebčinců a 11 hřebců bylo v rukou soukromých majitelů. 

Kombinované soutěže chladnokrevných koní v Petrovicích a Třešti

Prostřední dvě květnové soboty patřily nejdříve v Petrovicích a poté v Třešti chladnokrevníkům. 12.5. proběhla v Petrovicích kvalifikace na mistrovství České republiky v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní pro jednospřeží i dvojspřeží a o týden později 19.5. proběhla kvalifikace v Třešti, kde kromě kvalifikace na MČR ve dvojspřeží proběhla i výstava klisen s hříbaty, ročních klisen a tříletých klisen českomoravského belgického koně.

MČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní 2016: neděle

Od 1. do 2. října se ve Svržně uskuteční Mistrovství České republiky v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní. V sobotu proběhne soutěž jednospřeží, v neděli pak soutěž dvojspřeží. Začátek je naplánovaný na 9 hodin. Aktualizace 2. 10. 17:00 HOD: V neděli byly na programu soutěže dvojspřeží. Více uvnitř.

Jarní třídění chladnokrevných hřebečků v Proseči pod Křemešníkem

Dne 6. 5. 2016 od 10:00 do 12:00 proběhlo v testační odchovně v Proseči po Kremešníkem jarní třídění chladnokrevných hřebečků. Z ročníku 2015 se představili 3 hřebečci Slezského norika a 4 hřebečci Českomoravského belgického koně. Ve stejném počtu každého plemene se předvedli i hřebečci z ročníku 2014.

Den chladnokrevných koní v Třešti 2016

Po šesti letech se na Vysočině uskutečnil Den chladnokrevných koní. Na krásném závodišti Jiřího a Kamily Drastichových v Třešti se sešli milovníci koní z celého širokého okolí.

Kombinovaná soutěž chladnokrevných koní - výsledky

Svaz chovatelů koní Západní Čechy, Zemská stanice hřebců Zdeslav pořádal 28. května od 10 hodin ve Zdeslavi kombinovanou soutěž chladnokrevných koní (kvalifikace na Mistrovství ČR) a soutěž "Amazonka Pošumaví". Na programu byla formanská jízda, ovladatelnost s kládou, soutěž žen - kočích o "Amazonku Pošumaví" a těžký tah. Aktualizace 30. 5. 9:00 HOD: Kompletní výsledky najdete uvnitř.

8. setkání chovatelů, majitelů a přátel chladnokrevníků

Centrum slezského norika, spolek a Drábův dvůr zvou na otevřené 8. setkání chovatelů, majitelů a přátel chladnokrevníků v den 28. 2. 2016 do Veletína u Sedlce –Prčice. Začátek v 9:30 hod. praktickou ukázkou, přednášky od 11:00 hod.: Doc. Ing. Miroslav Maršálek, CSc. – „Zásady šlechtění v chovu slezského norika“, MVDr. Anna Horáková – „Výživa chladnokrevníků a zranění končetin z těžebního provozu“. Dále je připravena diskuze, prodejní výstava keramiky a obrazů s motivy koní. Občerstvení v Hospůdce za pecí. Kontakt: tel.č. 606731978.

Soutěže chladnokrevných koní ve Zdeslavi

V sobotu 30. května se sešli příznivci chladnokrevných koní ve Zdeslavi na Klatovsku. Rodina Jandů ze stanice hřebců Zdeslav společně s SCHKZČ, Svazem chovatelů ČMB-Čechy II a obcí Poleň zde uspořádali Oblastní kvalifikaci v těžkém tahu, ovladatelnosti v kládě a formanské jízdě. Fotogalerie zde.

"Návrat chladnokrevných koní na Šumavu" prochází změnou

Projekt návratu chladnokrevných koní na Šumavu, jehož cílem byla záchrana českého chladnokrevníka, mediální zviditelnění Správy a jeho bývalého vedení, se vrací k původní myšlence - vytvoření prostoru pro podnikání s chladnokrevnými koňmi. Důvodem k návratu na začátek je především vysoká nehospodárnost projektu a také to, že nepřímo bránil podnikání na Šumavě. Nedával totiž možnost uplatnění živnostníkům, kteří by chtěli s koňmi pracovat v lese nebo vozit turisty.

1 2 3 4

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.