Články Chov Chovatelské soutěže

KMK 2020 zahajuje dle plánu

Letošní série KMK začne dle plánu 20. května s drobnou změnou – prvním pořádajícím subjektem nebudou Hořovice, ale Zemský hřebčinec Písek, s.p.o. Druhá kvalifikace proběhne dle plánu v Nových Zámcích u Litovle 27. 5. Novinkou pro letošní rok je KMK ve všestrannosti.

Kritérium mladých koní 2019: šesté skokové kolo v Písku

Také letos probíhají chovatelské soutěže čtyř až šestiletých koní v klasických disciplínách jezdeckého sportu - skoky a drezura. KMK 2019 zajišťuje Asociace svazů chovatelů koní České republiky, z.s. (dále jen ASCHK), která je uznaným chovatelským sdružením (ÚCHS) pro českého teplokrevníka ve spolupráci s UCHS pro plemena kůň Kinský (KK), slovenský teplokrevník (CS), moravský teplokrevník (MT) a český trakénský kůň (ČTK).

Lanaken 2018 - mistrovství světa mladých skokových koní: Finále

Ve dnech 13. až 16. září se v belgickém Lanakenu koná tradiční mistrovství světa mladých skokových koní. Závodů se zúčastní také čeští a slovenští reprezentanti. Více uvnitř.

Kritéria mladých koní 2018 - finále skoky

Později, ale přece – i pro letošní rok se nakonec podařilo zajistit pořádání již tradičního seriálu pro mladé koně – Kriterií mladých koní, a to ve dvou z původně tří vypisovaných disciplin – ve skocích a drezuře. Letošní KMK vyhlašuje Svaz chovatelů koní Kinských. Sledujte v článku, jak probíhá finále!

Seriál KMK v druhé polovině

Do druhé poloviny sezony se třetím kolem přesunul seriál skokového kritéria mladých koní dne 19. července v Hradišťku. Hodnocení tentokrát převzal komisař Roman Drahota, který viděl celkem 74 čtyř až šestiletých koní.

Oldenburský Šampionát hříbat ve Zduchovicích

Ve středu 1. srpna proběhne ve Zduchovicích Oldenburský Šampionát hříbat - Registrace hříbat, Prémiování hříbat s Komentářem Dr. Andreho Hahna a výběr hříbat na Herbst-Eliteauktion ve Vechta ( Podzimní Elitní aukci hříbat).

Finále KMK 2017 skoky a drezura - Zduchovice: Vítězi Juliett, Caprini, Sunshine 3, April Z, Crosby DK, Caramela, Darcy 3, Hot Love AZ, Sandro Unique

V termínu od 31. srpna do 3. září proběhne v areálu ve Zduchovicích Festival mladých koní spojený se skokovým a drezurním finále KMK. Na programu jsou finálové soutěže pro 4-6leté koně v drezuře i ve skocích, přehlídky 3letých klisen, hříbat a výkonných koní a také soutěže pro mladé koně 4-7leté.

Mezinárodní šampionát a MČR haflingů 2017

Od 4. do 6. srpna probíhá na pardubickém závodišti mezinárodní šampionát a Mistrovství ČR haflingů. Pro pořadatele – Český svaz chovatelů haflingů je to vůbec první mezinárodní akce v jeho historii. Spolu s Asociací svazu chovatelů koní ČR, Světovým svazem haflingů a Dostihovým spolkem a.s. do Pardubic pozvali chovatele, majitele i jezdce z celé Evropy. 

Výstava hříbat a šampionát skoku ve volnosti - videa hříbat na facebooku

V termínu 5. - 6. listopadu se v areálu jezdecké školy Mariánské Lázně uskuteční výstava teplokrevných hříbat všech chovatelských svazů EU a šampionát mladých koní ve skoku ve volnosti. Nejlépe ohodnocená hříbata (videa všech na FB): Ma-Nor po Norman chovatelky M. Ungrové (hřebečci CS), Jumping Tenja po Tarzan chov. Hanákových (klisničky CS), Coupe de Carambole po Coupe Gold Š. Jandové (hřebečci ostatní), Future Go-On Princess po Go-On TS chov. Ing. Mentlíkové (klisničky ost.). Na závěr ještě komise vybrala pětici nejlepších hříbat ze všech kategoriií. Šampionkou výstavy se stala klisna FUTURE GO-ON PRINCESS, druhá se umístila JUMPING TENJA a třetí LA ČIKITA po Russel II z chovu Heleny Lahodné.

Národní šampionát Shetland pony 2016

Svaz chovatelů shetland pony, z. s. zve v neděli 4. září na stěžejní výstavní akci roku 2016 - Národní šampionát shetland pony. Akce se uskuteční v rámci Koně v akci v Pardubicích. Výstava se bude letos co se do počtu výstavních tříd, ať už chovatelských či speciálních rozšiřovat o mnoho zajímavých a atraktivních novinek. Více uvnitř.

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.