Články Zajímavosti Péče a výcvik

10 kreativních cvičení s kavaletami

Změna do všedního dne – s pozitivními vedlejšími účinky a cviky, které daleko přesahují obyčejné řadičky.

Ochraňte koně před otravným hmyzem

PR TEXT Pomalu, ale jistě se blíží léto a s ním i teplé počasí. S létem jsou spojené závody, dlouhé vyjížďky a trávení většího času našich koní ve výbězích. Tohle období má, ale i svá negativa a tím je otravný hmyz. Nejvíce naše koně otravují mouchy, ale taky ovádi, klíšťata a mušky všeho druhu. Naštěstí už v dnešní době existuje velké množství způsobů, jak našim koním dopřát klid od otravného hmyzu při trávení času ve výběhu.

Co se do Jezdectví nevešlo - Nástrahy léta

V červnovém Jezdectví vás MVDr. Dominika Švehlová v tématu měsíce upozorní na vše nebezpečné, s čím je třeba v létě kolem koní počítat. Jak koně vybavit, co všechno zařídit a na co si dát největší pozor? Které problémy vašemu koni léto přinese? Předejděte s Jezdectvím všem nepříjemnostem. Podobný námět mají také dva texty Ing. Markéty Vopičkové Jak na letní hmyz a Co proti hmyzu podniknout a co ne.

Druhá přednáška Arthura Kottase přeložena na listopad

Bohužel z Národního hřebčína Kladruby nad Labem dnes přišla informace, že přednáška Arthura Kottase-Heldenberga původně ohlášena na 11. září se ze zdravotních důvodů přesouvá na 17. listopadu 2010. Dobrou zprávou však je, že v listopadu by se měly konat minimálně dva termíny, přičemž jeden z nich by měl být určen i pro omezený počet účastníků s koňmi. Sledujte dále www.nhkladruby.cz.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.