Články Dostihy Rovinové dostihy

Omezení divácké kapacity na 100. České derby

Z důvodu aktuálně platného mimořádného opatření ministerstva zdravotnictví (v souvislosti s prevencí proti onemocnění COVID-19) bude v neděli 6. září na dostihový den 100. České Derby omezena kapacita počtu diváků na 1000 osob.

Srbská radost na chuchelské dráze

Dostihová sezóna v Chuchle Areně Praha pokračovala v polovině srpna šestou kapitolou, která nabídla devět dostihů, z nichž dva měly status nejvyšší kategorie.

Velká Chuchle: Suverénní Opasan

V sobotu 18. července proběhlo letošní páté dostihové odpoledne v Chuchle Areně Praha, bohatá nabídka deseti dostihů a pestrý rodínný program přilákaly velmi solidní návštěvu. Na centrální české dostihové dráze se jako vrcholy dne uskutečnily dvě důležité přípravné zkoušky blížících se klasických testů, Cena tříletých klisen a Memoriál JUDr. Otakara Frankenbergera.

Na Pardubickém závodišti připravují dostihovou novinku

Letošní dostihová sezona v Pardubicích přichází s několika novinkami. Pravděpodobně tou největší jsou „Páteční rovinové dostihy“. Cílem je nejen nový zážitek pro diváka, ale také podpora koní především českého chovu. 

Velký den stáje Pegas korunoval šampión Rate

Dostihovou neděli 28. června v Chuchle Areně Praha zcela ovládla DS Pegas. Její reprezentanti vyhráli tři dostihy, včetně obou vrcholných položek programu. Populární šestiletý tmavý hnědák Black Canyon vyhrál před svým stájovým kolegou Sagarem 71. Velkou květnovou cenu a veleúspěšné odpoledne centrály ze Zhoře u Jihlavy korunoval top-favorit klasické 99. Velké jarní ceny pro tříleté hřebce a klisny Rate. Obě hvězdy Pegasu přitom na rychlé, ale vcelku pružné a velmi dobře připravené dráze vylepšili historické rekordní časy.

Velká Chuchle: Červnový handicap pro Storm de Nuit

V neděli 21. června se v Chuchle Areně Praha uskutečnil letošní třetí dostihový den, první s diváckou kulisou. V hlavním dostihu, jímž byl Červnový handicap, se po boji prosadila čtyřletá hnědka stáje Cardboard Storm de Nuit, kterou vedl loňský žokej-šampión Adam Florian. 

Velká Chuchle: Ignacius Reilly vítězem Velké dubnové ceny

V neděli 24. května byla v Chuchle Areně Praha zahájena letošní metropolitní dostihová sezóna, která kvůli koronavirové situaci odstartovala bez přítomnosti diváků a o měsíc a půl později, než bylo původně plánováno. V osmi dostizích se na ideálně připravené dráze představilo 116 koní a špičkově obsazené byly oba vrcholy programu.

Hvězdně obsazený start dostihové sezóny ve Velké Chuchli

V neděli 24. května bude zahájena dostihová sezóna 2020 v Chuchle Areně Praha, kvůli omezujícím opatřením pro počet osob na hromadných akcích se program uskuteční bez účasti veřejnosti - viz Opatření Jockey Clubu ČR. Nicméně za "zavřené dveře" vidět bude, protože dostihy poběží v živém vysílání, jehož diváci se mohou těšit na početná startovní pole a řadu velkých jmen (nejen) ve dvou hlavních dostizích. První bod programu startuje ve 14.15 hodin.

Zahájení dostihové sezóny 2020

Jockey Club ČR na svém webu oznámil, že na základě pravidel rozvolňování, které schválila Vláda ČR, bude dostihová sezóna zahájena v pondělí 18. května v Mostě, kde bude hlavním dostihem Memoriál Rudolfa Deyla. Vzhledem k maximálnímu povolenému počtu účastníků bude sezóna zahájena bez přítomnosti diváků a majitelů. Podrobné informace o hygienických opatřeních budou zveřejněny v pondělních odpoledních hodinách. Současně Jockey Club ČR zveřejní také termíny prvních osmi dostihových dnů včetně propozic.

Do 100. Českého Derby 40 přihlášek

Ve čtvrtek 30. ledna byly uzavřeny první přihlášky do klasických dostihů nadcházející sezóny. Nejprestižnější akce roku, České Derby - poběží se 28. června, letos oslaví významné jubileum, do stého ročníku bylo podáno čtyřicet přihlášek.

1 2 3 4 ... 37

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.