Články Volný čas Jezdecké stezky

Na marwari po safari - pojeďte do Indie!

Před cestou na jezdecké safari do Indie by vás měl každý varovat – pohled přes podmanivě zatočené uši koní plemen marwari a kathiawari na barevný Rádžastán je silně návykový! Prostor mezi ušima připomíná z pohledu jezdce srdce, a asi tak předznamenává, že to vaše bude už po jedné jízdě ztraceno… Nyní máte možnost zúčastnit se dobrodružného výletu i vy! 

Pozvánka na exkurzi po rakouských farmách

Místní akční skupina Sdružení Růže ve spolupráci s odborem KČT Turistika na koni vás zve na exkurzi na rakouské koňské farmy a koňské stanice v rakouském pohraničí připravenou v rámci projektu „Propojení českých a rakouských hipostezek“. Exkurze se koná v sobotu 18. února a součástí je také oběd s rakouskými partnery.

Projela se svou kobylkou republiku za pouhých 102 dní

Tuto středu 25.7. úspěšně dokončila paní Irena Rejchrtová z Pěkova na Náchodsku své putování kolem České republiky. Na tom by nebylo nic divného, pokud by ale tuto cestu neabsolvovala na vozíku taženém kobylkou welshpony jménem Jívka. Nelze opomenout ani posledního člena výpravy, kterým byl jezevčík Ben.

Cena za pouť - závěrečná část

Dne 1. března se měl v indickém Hardwaru konat odvolací soud nad odsouzeným jezdcem-průzkumníkem, Danielem Robinsonem. Soud jej může osvobodit, nechat jej dosloužit původní trest jednoho roku vězení, nebo může k jeho trestu i přidat dalších několik let. Na stránkách "Propusťte Daniela" může každý, koho jeho příběh zaujal, podepsat petici na Danovo propuštění. Soud byl přesunut na možná 10. března.

Cena za pouť - 3. pokračování

Málem umrznul, hladověl, pohlédl smrti do tváře. Zoufale toužící po pomoci přešel severní indickou hranici blízko Mana a vstoupil do vojenské zóny - bez víza. Upřednostnil veterinární potřeby svých koní před vlastními legálními a to se mu stalo osudovým. Indické místní úřady jej odsoudili za špionáž a narušení státních hranic. Daniel Robinson stále trpí v indickém vězení. čím více lidí o něm budě vědět, tím větší je naděje na pomoc.

Cena za pouť - 2. pokračování

V dnešní části nahlédneme trochu do historie výměnné stezky čaj za koně, nazývané Čajová stezka (Tea Horse Trail), na kterou se vydal Angličan Daniel Robinson. Protože mu onemocněli koně, byl nucen sejít ze Stezky a vyhledat pomoc v zemi Buddhy a Gándího. Za což ho stihlo vězení a obžaloba z narušování hranic, vyzvědačství... Všichni příznivci dálkových jízd, kteří mohou, se snaží mu pomoci. S podobným úmyslem přinášíme jeho příběh i vám.

Cena za pouť

Co vede lidi k dlouhým poutím v sedle koní napříč kontinenty? Jaký cíl mají? Kam je jejich pouti dovedou? Daniela Robinsona, který se vydal na část Hedvábné stezky, dovedlo jeho putování do indického vězení. Všichni příznivci jezdeckých stezek, kteří mohou, nyní apelují na jeho propuštění. Pro ty, kteří nevládnou anglicky, uvádíme první část jeho příběhu. Ostatní prosím, aby si jeho příběh přečetli na zdrojovém webu již nyní a zvážili, nemohou-li pomoci.

O putování koňmo

O putování koňmo ale i o dalších aktivitách se hovořilo na setkání, které proběhlo v sobotu 6. ledna ve vinném šenku Bene v pražských Vysočanech. Přinášíme krátkou zprávu z akce.

Středočeská koňostezka otevřena

To, co nám v dnešní hektické době často chybí, je turistika, pohyb a relaxace v přírodě. Dnešní populace ve své většině sedí u televize a v lepším případě vleze do nějakého dopravního prostředku a jede na výlet. Jen menší část jde pěšky, jede na kole a někteří se vydají na výlet na koni. K tomu se budují pěší stezky, cyklostezky a v poslední době i koňské stezky.

V kraji Vysočina budete vybírat ze 166 jezdeckých stanic

Potěšující zkušeností byla zejména hojná účast budoucích provozovatelů jezdeckých stanic, zástupců Klubu českých turistů, Lesních správ a starostů obcí. Spolu s hosty z partnerského Jihočeského a Jihomoravského kraje a zástupcem občanského sdružení „Jezdecké stezky východních Čech“ Vladimírem Laškem se tak v konferenčním sále pořádajícího subjektu se sídlem v Jihlavě sešlo 96 účastníků.

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.