Články Zajímavosti Reportáže

Českem na koňském hřbetu

Možná jste již zaregistrovali, že v koprodukci s Českou televizí vzniká nový cestopisný seriál s názvem Českem na koňském hřbetu. V sedlech dvou nádherných kladrubských hřebců projedou českou krajinou herci Martin a Ondřej Krausovi.

Anděl koňských sirotků

Narození hříběte je velmi emotivní a krásná záležitost. Někdy se bohužel stává, že radost vystřídá žal a malé hříbě osiří. Ani takový sirotek však nemusí být ztracený, díky odborné péči může přežít a vyrůstat adoptován náhradní matkou.

„Chci si vzít zpět titul halového mistra světa,“ říká Boyd Exell

Fenomenální Isabell Werth

Málokterý drezurní jezdec budí takové emoce jako Isabell Werth. Jedněmi zatracovaná, druhými obdivovaná. Nejúspěšnější jezdkyně všech dob – šestinásobná olympijská vítězka, devítinásobná mistryně světa a dvacetinásobná mistryně Evropy je doma v německém Rheinbergu. Na rodinném sídle, kde vyrostla, žije v těsném sousedství se svými rodiči a sestrou. Žijící legenda nám poodhalila část svého soukromí. Kdo jsou její nejbližší, jak tráví volný čas a za co by vyměnila své medaile? Svým soupeřům i příznivcům navíc vzkazuje: „Ještě nekončím, bylo mi teprve padesát, ne sto!“

Účast starokladrubských koní na oslavách 95. výročí vzniku Hradní stráže

Letošní začátek měsíce prosince se nesl ve znamení oslav 95. výročí vzniku Hradní stráže. Zahájení těchto oslav se zúčastnili také koně z NH Kladruby nad Labem.

Lednové soustředění s J. Kinclem v Děpoltovicích

O víkendu 20.-22. 1. proběhlo v Pegasu Děpoltovice skokové soustředění s J. Kinclem ml. Zúčastnilo se 18 jezdců a 26 koní od čtyřletých po starší matadory. Trenér se zaměřil zejména na sed jezdce, přiježdění, vedení koně a gymnastické řady.

Céline Willms vedla soustředění v Losiné

Ve dnech 14. a 15. listopadu se v Losiné uskutečnilo drezurní soustředění se Céline Willms. Hostitelem byli manželé Ticovi, kteří v malé vesničce na okraji Plzně svými silami budují nový areál s rodinou atmosférou.

Fotoreport: Mezinárodní setkání jízdních policií

Poslední srpnovou sobotu se již po čtrnácté uskutečnilo Mezinárodní setkání jízdních policií v Komenského sadech v Slezské Ostravě. Sešli se nejen oddíly z Prahy, z Pardubic, z Brna, ze Zlína či z Ostravy, ale přijeli i policisté z Polska a z Itálie se svými koňskými svěřenci. Na programu byly tři disciplíny – cross parkur, zrcadlové skákání a hlavní soutěž - speciální policejní parkur, který zejména prověřil důvěru koně v jezdce a jejich dovednosti, kterým čelí ve výkonu služby. Fotoreportáž přináší Monika Balcárková.

Ruedi Keller – ikona evropských koňských záchranářů

Česká Koňská záchranka (Horse Emergency) završí v tomto měsíci 1. rok svého působení. Informace a zprávy z naší činnosti byly průběžně uveřejňovány na webu Jezdectví.cz. „Nikdy jsme se netajili tím, že inspiraci hledáme u zahraničních kolegů, kteří mají na rozdíl od nás mnohaleté zkušenosti a jsou nám tedy po všech stránkách vzorem. Kromě zaběhnutých záchranných týmů v Anglii a v Itálii jsou nám nejblíže kolegové ve Švýcarsku. Jejich Záchranná služba velkých zvířat GTRD funguje již 15 let. A právě zakladatele a tvůrčí mozek GTRD jsem měl možnost navštívit během pracovní cesty po Švýcarsku,“ uvedl Pavel Čechovský, který pro vás připravil zajímavou reportáž...

Předvánoční návštěva v Rolince 2009

Dnešní článek bych mohl začít přesně jako před rokem: „Cesta na sever Čech je pro mě již natolik spojená s Rolinkou, že jsme nemohli nevyužít příležitosti a při návratu z lyžařského víkendu jsme se zajeli podívat do pár desítek kilometrů vzdálených Křižan, kde se tento koňský ‚domov důchodců‘ nachází, abychom se na vlastní oči přesvědčili, jak se koním před Vánocemi daří...“ Současný stav bych asi mohl shrnout do jedné věty – téměř nic se nezměnilo! V některých případech by to byla snad i potěšující odpověď, ale tentokrát je její význam opačný...

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.