Články Zajímavosti Historie

Přednáška - Národní hřebčín Kladruby nad Labem jako kulturní dědictví

Již tento pátek se v sále Císařského hostince v Kladrubech nad Labem uskuteční přednáška o historii a současnosti Národního hřebčína Kladruby nad Labem. Přednášejícími budou od 9:30 hodin v sále Císařského hostince Ing. Cyril Neumann a Ing. Jiří Machek.

Přednáška: Slavná minulost československých hřebčínů

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve v rámci oslav 100 let československé státnosti na přednášku na téma Slavná minulost československých hřebčínů. Přednášku zároveň doplní chovatelská beseda pamětníků. Přednášku povede Ing. Stanislav Hošák a Ing. Jan Pellar za přítomnosti pana Otto Dlaboly. Hlavními tématy budou vojenské hřebčíny za monarchie, vojenské hřebčíny v Československu a státní hřebčíny v Československu.

Dějiny s nadhledem

V rámci Dne české státnosti se 28. září 2018 starokladrubští koně zapojili do slavnostní akce v Národním památníku na Vítkově. Předvedeno bylo dvojspřeží starokladrubských koní v původním Masarykově kočáře pod vedením kočího Františka Šebka. 

Odešel známý "jezdecký" kameraman Vratislav Damborský

Zlatá podkova, dostihy z Pardubic, CSIO v Praze i Poděbradech, mistrovství republiky z Ptýrova i z Martinic - tak to vše jste mohli sledovat v České televize objektivem kamery, za kterou stál Vratislav Damborský. Bohužel, tohoto známého "jezdeckého" kameramana a VIP čtenáře časopisu Jezdectví na závodech již nikdy nepotkáme... Budeš nám chybět, Vráťo!

Opustil nás Dr. Boris Boor

Dňa 16. 1. 2015 nás náhle opustil v nedožitých 90 rokoch Prof. Dr. Ing. Boris Boor, zakladateľ jazdeckého klubu Slávia STU, bývalý predseda Československej jazdeckej federácie. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Navždy odešla výjimečná žena Věra Skřivanová

S hlubokým zármutkem v srdci oznamujeme, že ve věku 73 let po těžké nemoci navždy odešla výjimečná žena Věra Skřivanová z Litomyšle. Poslední rozloučení proběhlo v kruhu rodinném. Čest její památce.

Vzpomínáme na... Karla Trojana

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A dlouhou dobu jsme tu křísili každou neděli vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Dnes vzpomeneme na Karla Trojana, a tuto smutnou rubriku si připomeneme až po prázdninách...

Vzpomínáme na... Radslava Kinského

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Ve věku úctyhodných 80 let odešel před 4 lety milovník koní Radslav Kinský.

Vzpomínáme na... Pavlu Patočkovou

A je tu neděle - den určený pracovnímu klidu a odpočinku. Svátek, jehož název v některých jazycích znamená den slunce nebo den Páně, ale také vzkříšení Ježíše Krista. A křísit budeme každou neděli i zde, ovšem pouze vzpomínky. Vzpomínky na členy naší rozvětvené jezdecké rodiny, kteří tu s námi již nejsou. Neuvěřitelný je i odchod teprve 42leté Pavly Patočkové před čtyřmi lety...

Odešel docent Zeipelt

Ve středu 6. 6. 2012 nás navždy opustil ve věku teprve 67 let Doc. Ing. Rudolf Zeipelt, CSc., dlouholetý vysokoškolský pedagog České zemědělské university  Praze. Na provozně ekonomické fakultě vyučoval více než čtyři desetiletí statistiku a jeho velkým koníčkem byli koně.

1 2 3 4 ... 10

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.