Články Zajímavosti Ostatní

Pomoc útulkům

Uzavřeno, sečteno. Díky vašim hlasům již víme, kam bude směřovat podpora Jezdectví.

Pomoc útulkům - hlasování

V minulém čísle jsme vás žádali o tip na útulek, stáj nebo jednotlivce, který by si od nás zasloužil příspěvek. Sešlo se několik tipů a my vás nyní opět prosíme o spolupráci, na webu Jezdectví bude možné hlasovat o tom, koho máme letos podpořit.

Prvňáčci míří do školy v kočárech tažených starokladrubskými koňmi

První školní den, 1. září 2020 v 7.15 ráno, čekají před Mateřskou školou v Kladrubech nad Labem již tradičně dvě dvojspřeží starokladrubských koní Národního hřebčína Kladruby nad Labem, aby vypravily začínající školáky na jejich první cestu za vzděláním.

Hangár, sklad vašich produktů nebo jízdárna? Vše může zastřešit kvalitní plachtová hala Mobidock

Rozhodli jste se, že je na čase své podnikání podpořit koupí kvalitní haly, kde budete moct skladovat své zboží? Nebo jste zemědělec, který potřebuje sklad pro svoje stroje?

Startuje Jezdectví TV

Úžasné zážitky, napětí i neuvěřitelné jezdecké výkony těch nejlepších v České republice! Zažijte s námi dechberoucí momenty české jezdecké sezóny z pohodlí vašeho domova. Online Jezdectví.tv vám přináší živé online přenosy z jezdeckých závodů, začínáme již v pátek 5. června přenosem z domova Velké pardubické, konkrétně prvními závody Pardubické všestrannosti. V neděli 7. června s námi naladíte přenos Českého skokového poháru, čeká na vás Velká cena Litomyšle.

Odešel pan Josef Baloun

Dne 26. dubna 2020 jezdecký sport zasáhla smutná zpráva. Po krátké nemoci nás opustil ve věku nedožitých 90 let pan Josef Baloun. Dlouholetý člen JK Baník Ostrava začínal jako jezdec v 18 letech s koňmi Dáša, Šotek a Nestor, se kterými byl také v reprezentaci republiky.

Ani beránek, ani kuře. Symbolem Velikonoc se letos stalo hříbě z ohrožené milovické rezervace

Až se za několik měsíců Češi ohlédnou zpátky na dobu boje s koronavirem, bude to jeden z nejsilnějších příběhů. Vedle dobrovolníků šijících roušky, vědců vyrábějících respirátory na 3D tiskárnách nebo firem převádějících produkci na „válečnou výrobu“ dezinfekcí a plicních ventilátorů ukázali svůj charakter také tisíce Čechů, kteří i v nejhorších dobách zachraňují ohrožená zvířata ve světově unikátní rezervaci divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovice.

Vídeňské fiakry nyní rozváží jídlo

Jízda kočárem taženým párem koní bývá pro mnoho turistů jedním z vrcholů návštěvy Vídně. Návštěvníci sice centrum Vídně opustili, fiakry si ale našly nové využití. Každý den nyní po městě rozváží obědy do desítek domácností.

Podpořte hiporehabilitační střediska České hiporehabilitační společnosti

Právě to se teď bez vaší pomoci může stát – nemůžeme pracovat, klienti k nám aktuálně na terapie nemohou a tím stáje nezískávají potřebné finance na svou činnost – tedy v základu např. na krmení koní apod.

Doporučení ČJF k zajištění péče o koně v čase zákazu volného pohybu osob

Česká jezdecká federace již svým rozhodnutím ze dne 12.3.2020 zastavila pořádání veškerých sportovních a vzdělávacích akcí po dobu trvání nouzového stavu pod svou hlavičkou. Dnešní vyhlášení zákazu volného pohybu osob v České republice již tedy nemá přímý dopad na činnosti, které ČJF zastřešuje jakožto sportovní svaz. Plně si ale uvědomujeme, že jezdecký sport je především o koních, tedy živých tvorech, které je nutné zabezpečit ...

1 2 3 4 ... 37

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.