Články Sport Reining

Brůček se potřetí v řadě stal českým šampionem v reiningu

Vláda Lukáše Brůčka na domácí reiningové scéně pokračuje. Čtyřiatřicetiletý závodník opanoval potřetí v řadě český šampionát v této atraktivní disciplíně westernového ježdění na koni.

MČR 2016 v reiningu

Ve dnech 10. - 11. září se uskuteční na Paint horse ranch Kozlovice Mistrovství České republiky v reiningu. Uzávěrka přihlášek je 5. září. Více uvnitř.

Výjezd reprezentace na ME v reiningu

Na sklonku roku 2015 byl na oficiálních stránkách FEI zveřejněn kalendář závodů FEI v disciplíně reining, který obsahoval i termín ME FEI pro Juniory a Mladé jezdce a MS FEI pro Seniory. Podmínky účasti – Junioři a Mladí jezdci – jezdci musí být atleti FEI 3* a koně musí být ve věku min. 7 let, Senioři - jezdci musí být atleti FEI 3*, koně musí být ve věku min. 7 let a jezdci musí mít splněnou kvalifikaci – min. dosažené skóre 70 bodů na dvou různých závodech CRI 3*

Disciplinární řízení ČJF - neoprávněný start jezdkyně na MČR

Česká jezdecká federace vydala tiskovou zprávu o disciplinárním řízení ohledně neoprávněného přihlášení a startu jezdkyně reiningu na MČR 2015. Jeden z funkcionářů byl obvinění zproštěn, dvě osoby a jeden subjekt byly potrestány, ovšem proti rozhodnutí se odvolaly.

NRHA Futurity 2015

5. prosince se konalo finále 50. ročníku futurity National Reining Horse Association (NRHA) v Oklahoma City v USA. Vítězem jubilejního 50. ročníku v kategorii Open se stal Casey Deary s klisnou Shesouttayourleague (Walla Walla Whiz x Wimpys Little Chic). Vítězství v kategorii Non Pro si odnesla Tish Fappani s hřebcem Legend Slides Wright (Custom Legend x She Slides Wright). Více uvnitř článku.

50 let NRHA

Letos pořádá NRHA od 26.11. do 5.12 již 50. ročník NRHA Futurity jak jinak než v Oklahoma City. Ke svým padesátým narozeninám si asociace mimo jiné „nadělila“ nové sídlo, které bude slavnostně otevřené a přístupné veřejnosti právě během Futurity. V rámci oslav 50. výročí chystá NRHA kromě otevření nové budovy i další doprovodné akce včetně prezentace všech minulých 49 vítězů Futurity, představení budoucích plánů NRHA či velkolepý koncert. Závody bude možné sledovat online na www.nrhafuturity.com. Více v článku.

MČR-R v Kozlovicích: Mistry Kubata, Lesniczáková, Štíhel, Doležal a Happy Hour 2

V termínu 13. - 14. září se v Paint western riding club v Kozlovicích koná Mistrovství ČR v reiningu. Tato disciplína je jedna z nejatraktivnějších westernových soutěží na světe a své kořeny má v Americe. Aktualizace 15. 9. 8:35 HOD: Mistrem v kategorii seniorů se stal Karel Kubata s hřebcem A Jac O Rima, mistryní v mládeži je Brenda Lesniczáková a Ima Lil Pepto, zlato mezi juniory získal Marián Štíhel s SK Whizchicem, v soutěži družstev vyhrálo Happy Hour 2 (T. Třeštíková, D. Uldrichová a M. Doležal), kategorii futurity ovládl Marián Štíhel s SK Smart Whiz Olena M a mistrem amatérů je Miroslav Doležal s Got Two Luv U. Uvnitř kompletní výsledky. 21:45 HOD: TZ - O mistrovi ČR 2014 v reiningu rozhodla rozjížďka. Sestřih toho nejzajímavějšího odvysílá Česká televize na programu ČT Sport v neděli 21. září od 12.20 hodin.

Mistryní v reiningu se stala Tereza Třeštíková

Ve dnech 15. a 16. září se v jezdeckém areálu ranče Happy Hour v Krakovanech na Kolínsku uskutečnilo mistrovství České republiky v reiningu. Diváci mohli sledovat sportovní zápolení ve čtyřech třídách, přičemž v na start té hlavní se postavilo devět účastníků. Z mistrovského titulu ve dvoukolové soutěži se mohla radovat Tereza Třeštíková s koněm AP Royal Bar, které se vydařila především úvodní část soutěže.

FEI ME v reiningu 2011 - Itálie neměla konkurenci

FEI Mistrovství Evropy v reiningu 2011 se koná už tento týden v rakouském Wiener Neustadtu ve Western Training Center H&D Schulz. Účast přislíbilo celkem 13 zemí. Českou republiku budou letos reprezentovat pouze junioři a mladí jezdci. Tým juniorů bude startovat ve složení Barbora Julinová - El Chex, Tamara Korešová - Peppy Bright Star, Josefina Rašilovová - Rocky Top Princess a Brenda Lesniczáková - Smart Chiconita. V divizi mladých jezdců do 21 let nás budou reprezentovat Lukáš Sedlák - Racy O Rima a Ondřej Slamják - Smart Little Joker. Dnes dopoledne se začíná soutěží týmů juniorů. Finále všech divizí se jede ve čtvrtek 28. července. Podrobný časový harmonogram najdete zde.

Reiningový kurs s Rudi Kronsteinerem

Ranch El Paso zve všechny zájemce na reiningový kurs s Rudi Kronsteinerem, který se bude konat ve dnech 23. – 25. 4. v hale Tréninkového Centra ve Svojeticích. Letos již po druhé bude mít naše široká veřejnost možnost shlédnout umění jednoho z nejlepších světových reiningových jezdců současnosti.

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.