Články Zajímavosti Výživa

ZELENÝ JEČMEN - Hydroponická krmiva budoucnosti

PR / Při galavečeru jezdectví Koně na Žofíně čekalo v předsálí honosného paláce na hosty malé překvapení v podobě zeleného pažitu - jednalo se o naklíčenou pšenici. Novinku v krmení nám představil Martin Baran ze společnosti B. H. T. Bio Hydroponic Technology, SE, která tuto ojedinělou technologii přivádí v život v České republice.

FEI odstraní MSM ze seznamu zakázaných látek

Populární složka výživových doplňků Dimethylsulfon, známá pod zkratkou MSM, bude od 1. ledna 2018 odstraněna ze seznamu zakázaných látek FEI. Krok následoval po výrazném lobby od British Equestrian Trade Association (BETA) Feed Committee, která poskytla rozsáhlou technickou analýzu na podporu tvrzení, že zakázání MSM by mohlo negativně zasáhnout koňský průmysl.

Krmiva Eggersmann – zdravý a výkonný kůň!

PR / Více než 40 let působí na trhu německá firma Eggersmann, která se specializuje na výrobu krmiv pouze pro koně. Za tuto dobu se stala jedním z největších a nejmodernějších evropských výrobců krmiv a spolehlivým partnerem pro mnoho špičkových stájí. V sortimentu firmy Eggersmann najdete nejen moderní, kompletní krmiva v podobě pelet nebo müsli, ale také profesionální výživové doplňky. 

Společnost De Heus představuje nové složení krmiv pro koně Energys

Společnost De Heus, výrobce krmiv pro hospodářská zvířata, představuje nové složení krmiv pro koně Energys. Nové receptury odrážejí aktuální trendy ve výživě koní a umožňují chovatelům krmit koně způsobem, který je pro ně nejpřirozenější.

Jak krmí Michael Jung své olympijské koně?

PR text Michael Jung (31) je nejúspěšnější jezdec všestrannosti na světě. Nejenže kraluje v soutěžích všestrannosti na Mistrovství světa, Mistrovství Evropy a Olympijských hrách, ale jeho sbírka trofejí obsahuje také zlaté medaile z drezury a parkuru. Pokud jde o optimální management krmení vlastních špičkových koní, zvolil si za partnera Pavo.

O čem jsme také psali: Kůň a voda

Bez vody není života. Voda je drahocenná a pro člověka ničím nenahraditelná surovina. Tento první bod Evropské vodní charty však jistě platí i pro zvířata a koně nevyjímaje. Vše o této nekalorické živině jsme psali v květnovém jezdectví 2013.

Květnová akce Pavo Basic Plus

V květnu můžete využít mimořádné akce 4+1 zdarma na granule Pavo Basic Plus. Nyní máte jedinečnou možnost vyzkoušet tento nový produkt na našem trhu za výhodných podmínek. Více informací získáte uvnitř článku.

Ostropestřcové krmné expelery – optimální krmný doplněk pro koně přímo od výrobce

Krmné doplňky na bázi zpracovaného plodu ostropestřce mariánského (Silybum marianum (L.) GAERTNER) jsou určeny hospodářským, sportovním, chovným a domácím zvířatům. Tyto krmné doplňky kombinují působení specifikovaných skupin přírodních látek, které vykazují kladné vlastnosti na zdraví zvířecího jedince. Nejsou určeny jako primární zdroj energie v krmné dávce, ale jako krmný doplněk, který přináší zvířeti prospěch daný příjmem biodostupných přírodních látek.

Pomáhejme s Höveler.cz!

Internetový obchod Höveler.cz přichází s novým projektem. Ten odstartuje symbolicky v prosinci, tedy během měsíce, kdy si spousta z nás najde chvilku na nějaký ten dobrý skutek. Höveler.cz věnuje každý měsíc koním v nouzi 1 kg krmiva z každého prodaného pytle! Pokud víte o někom, kdo by potřeboval pomoc (ať už provozovatel útulku, zachránce týraného koně či majitel koní, který se dostal do nečekaných obtíží), kontaktujte nás na emailu info@hoveler.cz.

Co se do Jezdectví nevešlo - Řasy, selen, L-carnitin a vápník ve výživě koní

Do červnového Jezdectví se nám bohužel nevešly dva zajímavé články o výživě koní. Jeden je z pera Václava Štěrby, který shrnuje přednosti sladkovodních řas chlorella, ovšem dodává, že žádný výrobce zatím takové krmivo nedodává. Přečtěte si tento zajímavý text, spolu s druhým, v němž Martin Mohelský seznamuje s omyly vyskytujícími se při krmení selenu, vápníku a L-carnitinu.

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.