Články Zajímavosti Tiskové zprávy

Návštěva nových zástupců asociace švédské královské jízdní gardy

Budoucí spolupráce Národního hřebčína Kladruby nad Labem a Asociace švédské královské jízdní gardy bude nově spočívat na paní Leně Linn a panu Marcusi Lundholmovi, kteří zavítali do národního hřebčína dne 15. 3. 2019, doprovodem na první cestě do České republiky jim byl pan Bo Slättsjö a pan Karel Babor.

Dance and Jump se stává součástí Prague Equestrians store

Předčasný vánoční dárek pro všechny milovníky koní. Dance and Jump se stává součástí Prague Equestrians store!

Vyzkoušejte venkovní sudové sauny Sotra

PR TEXT Jistě uznáte, že pobyt v sauně je téměř pro každého relaxační a příjemný zážitek. Nabízíme vám sudové sauny Sotra ze severského smrku. V naší nabídce najdete venkovní sauny s elektrickými kamny a kamny na dřevo. Pokud máte rádi dřevo a chcete investovat do vysoce kvalitní sauny za přijatelné ceny, tak sudové sauny jsou pro vás přesně tím pravým.

Aukce zabavených koní 2018 - Benešov

Pořídíte si Anežku, Barborku, Berušku, Jasnou, Lídu nebo Barta? Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil výběrová řízení s následnou aukcí na prodej koní zabavených kvůli týrání na Benešovsku. Nabídky do prvních tří výběrových řízení s aukcí na prodej 29 koní je nutné písemně podat do 13., 14. a 15. února 2018. Aktualizace: Aukce 13. 2. 2018 - prodáno 5 ze šesti koní, aukce 14. 2. prodáno 6 z 11 koní, aukce 15. 2. prodáno z 10 koní 7. 

Sedlovna, věž rozhodčích, ubytování pro zaměstnance aneb levné obytné kontejnery

PR text Také vám chybí v jezdeckém areálu dostatek úložných prostor? Nemáte možnost ubytovat zaměstnance? Potřebují vaši klienti sedlovny nebo šatny? Pořádáte závody a hodily by se vám kancelář, věž rozhodčích či stánek s občerstvením? Organizujete soustředění a jeho účastníci nemají na těch pár dní kde hlavu složit? Pak by vám mohly pomoci obytné kontejnery za velmi zajímavou cenu. 

Vyjádření NH Kladruby k tragické události 28. 10. 2016

V  průběhu letošní poslední Hubertovy jízdy v Kladrubech nad Labem došlo v pátek 28. 10. 2016 k nešťastnému  pádu jezdkyně z koně. Přes veškerou a okamžitou snahu zdravotnické záchranné služby jezdkyně svému zranění podlehla. K tragické události došlo v místě tradiční trasy Hubertovy jízdy. Hubertova jízda byla předčasně ukončena. Zástupci Národního hřebčína vyjadřují tímto rodině a všem blízkým upřímnou soustrast.  

Dnes gratulujeme...

Ve čtvrtek 2. června slaví narozeniny nejenom Rolf-Goran Bengtsson (54), švédský reprezentant, toho času startující na CSIO St. Gallen, ale také Ing. Petr Eim (52) nebo Pavel Chvojka (33) či Viktor Aschenbrier (41). A naše blahopřání letí na východočeskou Praskačku, kde jubiluje Ing. Jaroslav Malý (65)! Všem přejeme hodně zdraví a jezdeckých, chovatelských i osobních úspěchů!

Odešel Jiří Gebauer

Velmi smutná zpráva přišla z Opavy. Jiří Gebauer, dlouholetý spolupracovník časopisu Jezdectví, navždy odešel. Je to velká ztráta pro celý jezdecký sport, neboť pan Gebauer neúnavně pracoval v jeho prospěch. Byl dvorním dodavatelem zpravodajství z moravského jezdeckého dění, jeho reportáže a fotografie se objevovaly v mnoha médiích. Bude nám opravdu chybět. Aktualizace 10. 5. 13:15 HOD: Poslední rozloučení se uskuteční ve čtvrtek 12.5.2016 v 15.00 hodin ve smuteční síni Městského hřbitova v Opavě.

Všetice mají novou dominantu

Jezdecký areál Všetice (Neveklov) má novou nepřehlédnutelnou dominantu - kůň zachycený ve skoku pochází z dílny sochaře Jakuba Flejšara a váží 1200 kilogramů. Na vernisáž pozval majitel areálu Vladimír Malák nejen autora, který je mimo jiné snowboardista a trenér z týmu Evy Samkové, ale přítomna byla i jeho maminka návrhářka Daniela Flejšarová s manželem malířem Pavlem Roučkou nebo autorova sestra Natálie Roučková s partnerem Alešem Opatrným. "Malý" vánoční dárek bude pokřtěn na tradičním Předsilvestru dne 30. 12. 2015. Info uvnitř.

Kulturním dědictvím UNESCO je i vídeňská španělská škola

Španělská jezdecká škola ve Vídni, která letos oslavila 450. výročí a je tak nejstarší stále fungující jezdeckou školou světa, výbor UNESCO zařadil na svůj seznam nehmotného kulturního dědictví. Výbor, který zasedá až do pátku v namibijském Windhoeku, na tento seznam tradic a obyčejů připsal například i oslavu letního slunovratu v Andoře, tradiční malířskou techniku z Buenos Aires, výrobu kravských zvonů v Portugalsku či rituál uklidňující mongolské velbloudice. Česko má z minula na seznamu kromě sokolnictví ještě slovácký tanec mladíků odvedených na vojnu - verbuňk, masopustní průvody a masky z Hlinecka a Jízdu králů.

1 2 3 4 ... 7

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.