Články Chov Teplokrevníci

Testy KWPN hřebců na WFFS

Připouštěcí sezona je v plném proudu a na webových stránkách KWPN byl zveřejněn výsledek genetických testů licentovaných hřebců na WFFS gen. Syndrom fragilních hříbat (WFFS) je dědičná slabost pojivové tkáně patrná bezprostředně po narození hříběte. Kůže je extrémně křehká a trhá se i při lehkém doteku. Z testovaných 250 aktivních plemenných hřebců bylo 10 z nich vyhodnoceno jako přenašeči genu - 3 skokoví a 7 drezurních hřebců. Více uvnitř.

Plot Blue ve Francii

Bývalý olympijský kůň Marcuse Ehninga, Plot Blue (Mr Blue x Pilot), který ukončil sportovní kariéru v prosinci 2015, bude v tomto roce připouštět ve Francii. Plot Blue je další superstar po Cornet's Prinz a Cornet's Sam, který bude působit ve Francii. O připouštění se bude starat Beligneux Le haras a Dr. Neyrat.

Svaz chovatelů Českého sportovního koně

Vznik tohoto svazu sahá již poměrně hluboko do historie, nicméně jeho existence nebyla nikdy fakticky realizována. V průběhu roku 2016 došlo na naší chovatelské scéně k mnoha událostem, které myšlenku sportovního koně znovu oživily. Dne 19. 12. 2016 se v Mněticích u Pardubic uskutečnila Valná hromada SCH ČSK (Svaz chovatelů Českého sportovního koně), na které byly prodiskutované programové cíle a činnost Svazu, bylo zvoleno i předsednictvo a učiněny nezbytné právní kroky pro existenci svazu. 

Hřebec Romanov dostupný ve Francii

Hřebec Romanov, s kterým slavil mnoho úspěchů Bertram Allen, bude v sezoně 2018 k dispozici v Beligneux Le Haras v I'Ain ve Francii. Do chovu odešel v roce 2016. Hřebec s Allenem v sedle například zvítězil v CSIO5* Grand Prix v La Baule, v soutěži Světového poháru v Bordeaux, GP v Hickstead, Poháru národů v Lisabonu...

Výběr hřebců do plemenitby PK CS 2017 - katalog

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR pořádá v termínu od 17. - 18. listopadu v Mněticích výběr hřebců do plemenitby PK CS 2017. Spolu s výběrem dvouletých hřebců se uskuteční předvedení hřebců po 80 denním testu. Katalog hřebců s aktuálním časovým programem si můžete stáhnout uvnitř.

O plemeníka Quaida projevil zájem hřebčín Zangersheide

V těchto dnech 1. až 6. srpna probíhá ve Verdenu tradiční hannoverský šampionát mladých koní. Mezi šestiletým ročníkem skokových koní se velmi dobře daří potomkům hřebce Quaida, který je v majetku české stáje Mustang. Není se tedy čemu divit, když o Quaida projevil zájem slavný belgický hřebčín Zangersheide. O podobě spolupráce mezi stájí Mustang a tímto hřebčínem rodiny Melchiorů se ještě bude jednat, jak nám sdělil majitel stáje Vojtěch Csabi.

Výběr hřebců do plemenitby PK CS 2016 - vítězem Capibara

Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v ČR zve všechny v termínu od 18. - 19. listopadu do Mnětic na výběr hřebců do plemenitby PK CS 2016. Kvůli malému počtu přihlášených hřebců je předvýběr spojen s předvedením hřebců po 80denním testu. Program, pozvánka a katalog hřebců uvnitř. Vítězem se stal písecký Capibara, druhý skončil Jaguar a třetí Armani. Ze starších byli vybráni Lupo a Cachas, z hřebců po 80denním testu Karachi, Dartoni a Esman. Uvnitř najdete videa z pátku, na našem facebooku videa ze soboty.

10. předvýběr hřebců ČT: Vítěz Carlos Uwe Herchera

Ve dnech 11. - 12. 11. 2016 na farmě v Herouticích proběhne 10. ročník II. předvýběru hřebců do plemenitby. Přihlášeno 17 mladých hřebců a o výběr do PKH ČT bude žádat 7 starších hřebců. Hodnotící komise ve složení: Roman Klos - předseda, Miloslav Perníček, Václav Štěrba, prof. Marko Halo, MVDr. Josef Lysák (náhr. Josef Kincl, in. Karel Regner, doc. Iva Jiskrová PhDr.). Začínáme v pátek od 13.00 hodin předvedením mladých hřebců na ruce (posouzení exteriéru). více informací na www.schct. Aktualizace 8. 11. 17:00 HOD: Přidány rodokmeny přihlášených hřebců. 12. 11. 15:30 HOD: Vítězem se stal německý jezdecký kůň Carlos (Cheetano) v majetku Uwe Herchera.

Plemeník Oscar byl uspán

Plemenný hřebec Zemského hřebčince Tlumačov Oscar musel být dnes po tříselné kolice uspán. Letos dvacetiletý plemeník má za sebou bohatou chovatelskou i sportovní kariéru, na parkurech ho předváděl Ing. Petr Eim. V žebříčku nejlepších koní ve skokových soutěžích za rok 2005, 2006 se 2745 Oscar AgramM umístil na druhém místě a v roce 2009 dokonce na místě prvním.

Nabídka pastevního odchovu hříbat

PR text Stáj Manon – Jiří Skřivan nabízí pastevní odchov hříbat. Klisny narozené v roce 2015 a 2016. Hřebečky v rámci Testační odchovny teplokrevných plemen narozené v roce 2016. Informace na www.stajmanon.cz, email: manon@wo.cz nebo tel. 602451918.

1 2 3 4 5

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.