Články Chov Aukce a trhy koní

V Kladrubech nad Labem proběhla přehlídka koní určených k prodeji

Ve čtvrtek 6. 6. 2019 se v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem uskutečnila přehlídka koní určených k prodeji. Tato zajímavá akce byla nyní znovu uspořádána po několikaleté odmlce. Zájemci si mohli prohlédnou nabízené koně jak v Kladrubech nad Labem, tak také v hřebčíně Slatiňany a k prodeji byli nabídnuti jak hřebci, tak také klisny a valaši.

E-aukce koní ZH Tlumačov 2018 - videa hřebců

V roce 2017 se uskutečnila první online aukce koní v České republice. Tímto způsobem se podařilo prodat 4 z 5 nabízených mladých hřebců. V úterý 12. června 2018 proběhne další internetová aukce mladých hřebců v majetku Zemského hřebčince Tlumačov. Více uvnitř.

Plemeník Comi Go prodán na aukci ve Verdenu

Pětiletý plemeník chovu Stáje Mustang Comi Go/Commodor/Cassini II/Lordanos/ se zúčastnil listopadové aukce jezdeckých koní v německém Verdenu, která se konala v sobotu 11. listopadu. Byl zde vydražen za 40 tisíc euro a stal se tak třetím nejdražším koněm této aukce.

Pandrhola vydražen za rekordní sumu

Celkem 17 koní za celkovou částku 4130000 euro bylo vydraženo na aukci Holgera Hetzela v německém Goch. Nejdražším koněm se stal sedmiletý hřebec slovenského teplokrevníka Tiger (po Padinus) chovatele Ing. Z. Müllera, který byl vydražen za 600 tisíc euro! Ještě pod jménem Pandrhola dosáhl hřebec s českým jezdcem Markem Hentšelem mnoha úspěchů mezi mladými koňmi.

Rekordní aukce oldenburských hříbat

Po mnoha úspěších oldenburských koní se spoustou medailí na evropských šampionátech dosáhla 26. srpna 16. aukce hříbat v Oldenburg Horse Center Vechta fenomenálního výsledku. Za cenu 110 tisíc euro byl vydražen Florenziko (For Romance I OLD - Diamond Hit - Landadel). Toto hříbě chovatele Dr. Rolf-Petera Schulze vydražil zákazník z Rakouska. Za celkem 94 hříbat utratili zájemci v aukci více než 1,5 milionu euro. Kompletní výsledky aukce naleznete zde.

První on-line aukce koní v České republice - výsledky

Tak jako každý rok nabízí hřebčinec Tlumačov mladé hřebce v posledním ročníku testační odchovny po absolvování základních zkoušek výkonnosti k prodeji. V tomto roce se v hřebčinci rozhodli jít cestou ne zcela tradiční ale přesto ne úplně cestou neznámou - prodejem formou e-aukcí. Výsledky e-aukce najdete uvnitř.

Quadis stáje Mustang nejdražším koněm aukce

V sobotu 25. března se konala hannoverská aukce. Během ní nejen že byl zvláštní cenou vyznamenán plemeník Quaid stáje Mustang Lučina, ale potomek tohoto hřebce z chovu této stáje narozený v roce 2013 jménem Quadis z matky po Chacco Blue se stal nejdražším mladým koněm vydraženým v aukci - svého majitele v Nizozemí našel za 55 000 eur! Majitel stáje Mustang Vojtěch Csabi měl tady dvojitý důvod k radosti, jak se píše v tiskové zprávě, která obletěla všechna evropská média.

Odstávče českého chovatele vydraženo za 16000 eur

V rámci bavorských mistrovství v olympijském areálu v Mnichově se konala večer 16. července 9. elitní aukce bavorských hříbat. Již v pátek bylo všech 29 nabízených budoucích sportovních nadějí kupcům podrobně popsáno a představeno a v sobotu se předvedli ještě jednou. Za nejvyšší sumu byl prodán hřebeček po Fürsten-Look z matky po Ray Ban (16500 eur), ovšem hned druhou nejvyšší sumu, 16000 eur zaplatil hřebčín Sprehe za hřebečka po Canoso z matky po Caretino českého chovatele Jana Halamy.   

Hannoverská aukce s úspěchem

O víkendu ve Verdenu úspěšně proběhla aukce Hannoverského svazu. I když musela být kvůli požárnímu alarmu na 20 minut přerušena a Niedersachsenhalle vyklizena, ukázalo se, že poplach je planý a mohla pokračovat. Nejdražším drezurním koněm byl Londonfly a skokovým Cinderella.

Klisna vydražena za rekordní cenu

Na slavné aukci plnokrevníků Tattersalls v Anglii byla 1. prosince vydražena klisna Hanky Panky za neuvěřitelných 2,7 milionu liber. Pětiletá klisna je navíc březí po hřebci Dubawi. Vydražil ji John Ferguson pro Sheikha Mohammeda. Celkem bylo prodáno 162 koní v celkové výši 27657000 liber.

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.