Články Sport Parajezdectví

Paravoltiž rozdala mistrovské medaile

O uplynulém víkendu se uskutečnil poslední letošní republikový šampionát, a to MČR v paravoltiži. Mistrovství se konalo ve dnech 5. až 6.10. v areálu Veterinární univerzity v Brně a na programu byly soutěže v kategoriích jednotlivců, dvojic a skupin.

Písaříková a Švarc oslavili v Brně hned dvě paravoltižní zlata

Seriál domácích šampionátů v jezdeckých disciplínách završilo o víkendu už tradičně mistrovství České republiky v paravoltiži. A v Brně byly opět k vidění obdivuhodné výkony.

Úspěšná parajezdkyně Vištalová si plní sen, pojede na Světové jezdecké hry

Po startu na paralympijských hrách v Riu de Janeiro v roce 2016 si Anastasja Vištalová splní další sportovní sen. V září bude třiadvacetiletá úspěšná jezdkyně reprezentovat Českou republiku v paradrezuře na Světových jezdeckých hrách.

CPEDI3* Královice: Česká jezdkyně Vištalová si z mezinárodních závodů v Královicích odvezla stříbro

Ve dnech 13. - 15. dubna se v areálu v Královicích konaly první mezinárodní paradrezurní závody CPEDI3*. Rozpis najdete zde. Podrobnosti včetně výsledků uvnitř.

Uhynula německá paradrezurní hvězda

Úspěšná klisna Women of the World paradrezurní německé jezdkyně Hannelore Brenner musela být uspána. Hanoverské klisně bylo 23 let, trpěla schvácením kopyt, Cushingovým syndromem a EMS. Jak pro server Reiter Revue uvedla jezdkyně, klisna trpěla obrovskými bolestmi, a tak museli přistoupit k těžkému rozhodnutí.

Úspěšné podzimní paradrezurní soustředění

Dne 7. – 8.10.2017 se v areálu rodiny Půlpánových v Hradišťku u Sadské v Jezdecké škole Equus Kinský konalo „Podzimní paradrezurní soustředění“, bylo pod vedením německého instruktora jezdectví na mezinárodní úrovni pana Hassana Zouhariho.

Paravoltižní jezdci znají majitele mistrovských titulů, potěšil nárůst soutěžících i sportovní úrovně

Mistrovství republiky v paravoltiži uzavřelo sérii domácích šampionátů, které pořádá Česká jezdecká federace. Areál TJ Orion v pražském Braníku viděl obdivuhodné výkony, které předváděli nejen držitelé titulů.

Vyhlášení paradrezurního poháru 2016

V sobotu 11. února se v Brandýse nad Labem konalo vyhlášení Paradrezurního poháru a Poháru Novice za uplynulou sezónu 2016. Do hodnocení se jezdcům počítalo 5 nejlepších výsledků z domácích i zahraničních obdélníků.

Hororový pád na paralympijských hrách

Paniku způsobil na olympijském stadionu v Riu pád kanadské jezdkyně Ashley Gowanlock. Ashley, závodící v kategorii Ib, právě dokončila závěrečný pozdrav, když se její 15 letý kůň Di Scansano splašil a utíkal směrem k východu. Jezdkyně spadla v momentě, kdy valach vyskočil z drezurního obdélníku.

Paralympiáda Rio de Janeiro 2016: Anastasja Vištalová a Lata Brandis na 16. místě

Ve dnech 7. až 18. září 2016 se v Riu de Janeiro uskuteční paralympijské hry. Mezi disciplíny těchto her patří také paradrezura, v níž bude mít Česká republika svou zástupkyni Anastasju Vištalovou a klisnu Latu Brandis.  Přečtěte si v zářijovém Jezdectví o klisně Latě Brandis, její majitelce hraběnce Kinské a Nastě / Lata Brandis dorazila do Ria / V pondělí první trénink / Ve čtvrtek trénink na závodní aréně / V pondělí se česká dvojice postaví na start / Po prvním kole 69,391% a 13. místo / Ve čtvrtek čeká dvojici druhý start / Soutěž jednotlivců dokončila česká dvojice za 67,652% na 16. místě.

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.