Paralympiáda Rio de Janeiro 2016: Anastasja Vištalová a Lata Brandis na 16. místě

Ve dnech 7. až 18. září 2016 se v Riu de Janeiro uskuteční paralympijské hry. Mezi disciplíny těchto her patří také paradrezura, v níž bude mít Česká republika svou zástupkyni Anastasju Vištalovou a klisnu Latu Brandis.  Přečtěte si v zářijovém Jezdectví o klisně Latě Brandis, její majitelce hraběnce Kinské a Nastě / Lata Brandis dorazila do Ria / V pondělí první trénink / Ve čtvrtek trénink na závodní aréně / V pondělí se česká dvojice postaví na start / Po prvním kole 69,391% a 13. místo / Ve čtvrtek čeká dvojici druhý start / Soutěž jednotlivců dokončila česká dvojice za 67,652% na 16. místě.

Velký rozhovor s Nasťou i její fotografii na obálce jsme přinesli již v květnu 2016!

 

 

Aktualizace 15. 9. 23:00 HOD: Soutěž jednotlivců dokončila Anastasja Vištalová s Latou Brandis na 16. místě se ziskem 67,652%.

Aktualizace 15. 9. 12:00 HOD: Dnes čeká českou dvojici druhý start a to soutěž jednotlivců. Anastasja Vištalová odstartuje s Latou Brandis v 19:38 hodin středoevropského času.

Aktualizace 13. 9. 9 HOD: Jak shrnula dojmy Anastasja hned po jízdě?

"Máme za sebou dnešní první historickou premiéru na Letních paralympijských hrách v #Rio2016, kde jsme získali 69.3% a 13. příčku. Pričemž od osmého postupového místa pro páteční finále nás dělí jen 1.3%.. I tak nádherná atmosféra a nezapomenutelný zážitek!

Zítra máme volno, ve středu pak krátký trénink a ve čtvrtek nás pak čeká soutěž jednotlivců, kde bude možné ještě zabojovat o vstupenku do finále.. ???? #Rio2016SummerParaolympicGames, #ParadressageRio2016, #TwoHearts

Ještě bych hrozně ráda poděkovala celému svému teamu, bez kterého by tohle všechno nebylo možné! Strašně moc VÁM i VŠEM fanouškům za všechno děkuji, moc to pro mě znamená!"

 

Aktualizace 12. 9. 22:30 HOD: Po prvním kole patří Anastasji Vištalové 13. místo se skóre 69,391%

Aktualizace 12. 9. 13:30 HOD: V pátek proběhla veterinární přejímka koní, česká klisna při ní problémy neměla, ovšem další koně ano, někteří prošli až napodruhé. Mezi nimi také kůň rakouského známého jezdce Pepo Pucha. Kdo však startovat bohužel nebude, je druhá ve světovém žebříčku, Italka Sara Morganti, jejíž kůň veterinární prohlídkou neprošel.

Přes víkend česká dvojice poctivě trénovala, aby se v pondělí mohla postavit na start. Ten se odehraje ve 20:29 hodin.

Aktualizace 8. 9.: Včera byly oficiálně hry zahájeny. Dnes by měla naše dvojice trénovat na závodní aréně. Pár dojmů zveřejnila na facebooku: 

"Při večerní procházce jsem ještě vytáhla foťák, abych si zvečnila vesničku ve tmě, je nádherná.. ???⭐️ Teď už honem do postele a zítra hurá zpátky do sedla! ?" (6. 9.)

"Tak jsme dnes absolvovali první brazilský trénink, který byl opravdu skvělý! ???? Lata zašlapala na jedničku a vůbec ničeho se nebála... Pozítří už hry v Riu oficiálně začnou, už se těším! :) ? " (5. 9.)

 

Aktualizace 4. 9.: Všichni již dorazili podle plánu (o zdržení týmu jsme informovali na twitteru) do Ria a první, krátký trénink je plánovaný na 5. 9. 

Aktualizace 1. 9. 16 HOD: Tým vyráží z Prahy. Přečtěte si v zářijovém Jezdectví vše o klisně Latě Brandis, její majitelce hraběnce Kinské a Nastě před paralympiádou a odjezdu!

TZ ČJF

Tisková informace č. 38/2016
1.9.2016
Anastasja Vištalová s klisnou Latou Brandis vyrazila na cestu na paralympiádu
Česká paradrezurní jezdkyně Anastasja Vištalová spolu s dalšími členy svého týmu dnes ráno odletěla do Ria de Janeira. Klisna Lata Brandis vyrazila na dlouhou cestu, do Ria dorazí v neděli.
Jezdkyně Anastasja Vištalová, její maminka, trenérka Ing. Renata Habásková, veterinář MVDr. Petr Přikryl a majitelka koně Eleonora Kinsky dal Borgo dnes ráno odletěli spolu s dalšími českými členy výpravy na paralympijské hry do Ria de Janeira. Klisna Lata Brandis dnes také vyrazila na cestu, do Brazílie dorazí až v neděli našeho času. Večer má Lata zařízené ustájení v Aachen a zítra se bude přesouvat do belgického Liege, kam by měla dorazit po 18. hodině a kde přespí ve stájích transportní společnosti. Letadlo s evropskými koňmi, kteří se budou účastnit paralympiády, bude odlétat v sobotu v 16:30 hodin. V letadle budou přítomni pouze FEI veterináři a oficiální ošetřovatelé, do rukou trenérky a majitelky bude kůň předán až ve stájích v Riu de Janeiru. Anastasja i Lata Brandis budou mít čas se aklimatizovat, jezdecké soutěže v paradrezuře začínají od 11.9.2016. Slavnostní zahájení paralympijských her proběhne 7.9.2016.


Aktualizace 31. 8. 12:15 HOD: Nejúspěšnější německá paradrezuristka Hannelore Brenner do Ria nepoletí – bohužel se jí zranil kůň a již téměř zabalené kufry může zase vybalit. Jedenáctiletý trakénský valach Kawango přezdívaný Kiwi si v boxu poranil nohu. Poranění není vážné, přesto se musí příštích 14 dní šetřit. „Na jeho zdraví nám záleží ze všeho nejvíce a nejdůležitější pro nás je, aby se opravdu vyléčil a neměl žádné trvalé následky,“ svěřila se serveru Reiterrevue.de. Místo Hannelore poletí Claudia Schmidt a Romeo Royal.

Aktualizace 11. 8. 19:30 HOD: V neděli 7. srpna Mezinárodní paralympijský výbor vyloučil ruskou výpravu z Paralympijských her na základě McLarenovy zprávy o státem financovaném a organizovaném dopingu. Ačkoliv jezdci nejsou v této zprávě zmíněni, platí zákaz i pro ně. Prezident FEI Ingmar De Vos vyjádřil nad tímto rozhodnutím zklamání. Rusko mělo nominované tři paradrezurní jezdkyně – Natalii Martyanovou, Natalyi Zhavoronkovou a Marinu Vinogradovou.

 

VELKÝ ROZHOVOR S NASŤOU VIŠTALOVOU JSME PŘINESLI V KVĚTNOVÉM JEZDECTVÍ!

Aktualizace 1. 8. 9:30 HOD: Anastasja Vištalová si zvolila pro účast na POH klisnu Latu Brandis. I když termín pro přihlášení koně je až 15. 8., po víkendových závodech bylo rozhodnuto, že do Ria pojede právě Lata.

25. 6. 2016: ČPV schválil kvötu pro českého jezdce. Tím je  Anastasja Vištalová. Kvalifikované má dva koně - svoji Dominique a klisnu Eleanory Kinské Latu Brandis.

 

Aktualizace 2. 3. 11 HOD: České republice byla přidělena kvóta pro start na PH. Do 15. 3. se Český paralympijský výbor musí rozhodnout, zda ji přijme. Kvóta je anonymní záležitost, není spojena s žádným jménem. Aby Český paralympijský výbor tuto kvótu přijal a na PH vyslal sportovce, musí splňovat kvalifkační podmínky stanovené ČPV (umístění do 8. příčky na PH, MS a ME a v první polovině startovního pole). Běhme nadcházejících dní bude národní sportovní svaz (Česká jezdecká federace) předkládat zdůvodnění kvóty a grémium ČPV bude následně per rollam hlasovat o tom, zda kvótu přijme. 

 

Původní článek:

Anastasja Vištalová si ve světovém žebříčku polepšíla o necelých 40 příček a je na výborném 46. místě. Do Ria by mělo postoupit 76 jezdců.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.