Články Dostihy Klusácké dostihy

V sobotu se utkají v Chuchli klusáci ze čtyř zemí

V sobotu 17. září  se na pražské dostihové dráze odehraje jeden z vrcholů letošní klusácké sezóny, kterým bude mezinárodní dostihový den gradující Modrou stuhou hl. m. Prahy. Atraktivního dostihového programu, který se koná za podpory Magistrátu hl. m. Prahy,  se zúčastní také koně a jezdci z Rakouska, Polska a Švédska.

Klusáci: Otevřený dopis Jiřího Balcara

Otevřený dopis Jiřího Balcara na téma klusáckého sportu a sporů mezi Českou klusáckou asociací a Čeklusu navrhuje také možnosti, jak by se dala současná patová situace vyřešit. Valná hromada by podle něj ale měla proběhnout již v dubnu místo plánovaného června. Text v článku.

Pozvánka na klusácké dostihy ve Velké Chuchli

Dne 21. 9. se ve Velké Chuchli pořádají klusácké dostihy. Na programu je 8 dostihů a celkem se ve výhrách rozdělí 180 000 Kč.

Klusácká sezóna 2013 se vrátí na pražské závodiště

Na základě ujištění ředitele TMM s.r.o. pana Petra Drahoše o brzkém zprovoznění klusácké dostihové dráhy v Praze a ve shodě s podporou Magistrátu hl. m. Prahy bylo přehodnoceno rozhodnutí výboru sdružení Čeklusu konat dostihové dny na závodišti Levín.

Jednání ČKA na MZe - tak to vidím já…

Dne 5. 9. proběhla schůzka na Mze ČR ohledně  krize v klusáckém dostihovém sportu V ČR. Přítomni byli Dr. Pokorná, ing. Šplíchal, Z. Vávra, ing. Semerád. Za Mze náměstek ministra Dr. Mach, poradce ministra ing. Stehlík a legislativní poradci ministra. Dále J. Balcar, ing. Zemanová, J. Klaubenschalk, ing. Froňková, Dr. Dvořák a M. Vlasák. Po úvodním slovu Dr. Macha dostali slovo všichni přítomní a již v první části jednání jsme kupodivu dospěli k první shodě. Současné vedení ČKA se plně připojilo k názoru protistrany, i Mze, že prioritou je nezbytné znovuobnovení dostihového provozu na závodišti ve Velké Chuchli.

Mgr. J. Svoboda odstoupil z funkce prezidenta ČSA

Na webu České klusácké asociace se objevilo následující oznámení Výkonného výboru: Z funkce prezidenta České klusácké asociace odstoupil Mgr. Jiří Svoboda, zůstal nadále členem Výkonného výboru ČKA a z této pozice garantuje zajištění letošní dostihové sezony v plánovaném rozsahu přibližně 17 dostihových dní uskutečněných mimo dostihové závodiště v Praze-Velké Chuchli zhruba podle zveřejněné termínové listiny a propozic dostihů počínaje dostihovým dnem 21. 4. 2012.

Ohlédnutí za klusáckou dostihovou sezonou

Letošní rok se kvapem přiblížil ke svému závěru a s tím přichází období rekapitulací. Pojďme si tedy připomenout, co klusácká sezona 2011 obnášela. Celkově bylo uspořádáno od 2. dubna do 12. listopadu přes dvacet dostihových dnů, konaných jak na závodišti v Praze Velké Chuchli, tak v Lysé nad Labem, Slušovicích i Albertovci.

Derby vyhrává nejšťastnější, Saint Leger nejlepší...

V sobotu 29. října čekalo příznivce klusáckého sportu předposlední dostihové odpoledne s celkem dvanácti mítinky. Hlavní dostih dne byl Kajot Saint Leger, poslední ročníkový test pro čtyřleté klusáky, na nejdelší vzdálenost, tedy 2715m. Na startu se objevilo sedm účastníků, kteří si to „rozdali“ o částku 120 tisíc korun. Mimo to se běžel i poslední díl Zlatého okruhu, který je určen pro nejlepší klusáky působící v ČR.

Letos již 19. ročník Českého klusáckého derby

19. ročník Českého klusáckého derby, VIP dostih celebrit, monté a další měli diváci možnost shlédnout tuto sobotu 10. září v Praze Velké Chuchli od 13:30 hod. Na programu bylo totiž celkem 13 dostihů. Zkušební online přenos jste mohli sledovat nově na www.horsetv.cz, nebo ze záznamu dnes na programu ČT4 Sport.

Peter Pan(F) triumfoval v Trotteur Francias

Letos se již podruhé předvedli klusáci na travnaté dráze ve Slušovicích. Čtrnácté dostihové odpoledne 27. srpna zaznamenalo osm klání. Vrcholným bodem programu byl Kajot Trotteur Francais VII. na 2960 metrů s letmým startem. Sedmé pokračování Trotteur Francias, se dočkalo mezinárodní účasti.  Letos zde poprvé startovali polští profesionální jezdci, kteří sebou přivezli desetiletou favorizovanou klisnu jménem Nitisa Josselyn(F)...

1 2

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.