Peter Pan(F) triumfoval v Trotteur Francias

Letos se již podruhé předvedli klusáci na travnaté dráze ve Slušovicích. Čtrnácté dostihové odpoledne 27. srpna zaznamenalo osm klání. Vrcholným bodem programu byl Kajot Trotteur Francais VII. na 2960 metrů s letmým startem. Sedmé pokračování Trotteur Francias, se dočkalo mezinárodní účasti.  Letos zde poprvé startovali polští profesionální jezdci, kteří sebou přivezli desetiletou favorizovanou klisnu jménem Nitisa Josselyn(F)...

Na paty jí z českých zástupců měl z šlapat nejmladší účastník a to čtyřletý Taiji de Bomo(F) s am. Zdeňkem Škobisem, společně s Peter Panem, kterého v sulce měla Monika Kalčíková. S dobrým umístěním se dalo počítat také u další polské účastnice Quana de Bourgogne(F), která měla s travnatým povrchem již zkušenosti.

Po startu se do vedení dostal zástupce stáje JS Konsorcium New des Coevrons(F) s am. Davidem Papežíkem, který se především snažil platně dostih dokončit. Na druhém místě se pohyboval Taiji de Bomo(F) dále pak Quana Pat(F) s Dorotou Binkowskou. Jako první do cílové roviny točil na bariéře Taiji de Bomo(F) s am. Škobisem, který na travnaté dráze běžel poprvé. Z venku však útočila Nitisa Josselyn(F) a Taras Salivonchyk. Do boje se přidal také osmiletý hnědý valach Peter Pan s Monikou Kalčíkovou, který vyhrál po boji o půl délky nad Nitisou Josselyn(F) v čase 1:22,8 na 2960m. Třetí pak Taiji de Bomo(F).  Čtvrté místo připadlo Qualidě Pat(F) a Moon de Boisaubert(F) s Wieslawem Kaluzou, doklusala pátá. „On hlavně nebyl nahřátý, protože v prostoru padocku upadl kůň, takže jsem musela čekat strašně dlouho s výjezdem na dráhu a tím pádem si to tempo udával sám.“ řekla Monika Kalčíková o vítězství s Peter Panem(F).

Vítěz Peter Pan(F) a Monika Kalčíková

Vítěz Peter Pan(F) a Monika Kalčíková.

Taiji de Bomo(F) a am. Zdeněk Škobis

Taiji de Bomo(F) a am. Zdeněk Škobis.

Úvodní dostih patřil sedmi dvouletým nezvítězivším klusákům. Podle očekávání měli navrch již startující svěřenci ze stáje Tečovice - Split America Teč a Paramon Teč společně s M.T. Huricane(S) zastupující stáj JS Konsorcium. Své debutové představení absolvovali Cafu Boko(NL), Gesy a Chirone Scott(NL). Start se moc nepovedl Gesy s Ivanem Coufalem, která po několika metrech zacválala a byla diskvalifikována. Vítězstvím na travnatém povrchu slušovické dráhy se mohl pyšnit M.T. Huricane(S) s amatérským jezdcem Jiřím Svobodou, který zvítězil v čase 1:30,7 na 1700m. Pro druhé místo si přiklusal Paramon Teč s Romanem Chrastinou, následován stájovým kolegou Split America Teč s Ondřejem Kozlem. Dále doběhly koně Apollo, Cafu Boko(NL) a Chirone Scott(NL).

Vítěz M.T. Huricane(S) a am. Jiří Svoboda

Vítěz M.T. Huricane(S) a am. Jiří Svoboda.

Druhý dostih nabídl velmi silné pole koní. Boj se očekával hlavně mezi klisnou Roswithou Skal a Sněženkou. Po startu a v průběhu dostihu se na vedoucí pozici držel hnědák Expert(A) s am. Helenou Rokytovou. Na druhé pozici Karel CZ(A) s Filipem Lajnerem a Roswitha Skal s Chaloupkovou na třetí. Po zatočení do cílové roviny přešla do vedení klisna Roswitha Skal, která dokázala zvítězit jistě, v čase 1:17,9 - 1700m. Druhý doběhl Expert(A), vedený am. Helenou Rokytovou ze stáje Rokyta advokát Bílovec. Ricky Rouge(D) a am. Stanislava Maňuchová překvapivě třetí. Sněženka a am. David Papežík čtvrtí.

Roswitha Skal doběh

Roswitha Skal doběh...

Dekorování Roswithy Skal

Dekorování Roswithy Skal.

Startovní listina dostihu s názvem Cena Hejtmana Zlínského kraje, zaznamenala poměrně vyrovnané složení koní. Do role favorita sázející postavili Winterboye(NL), kterého vedl jeho trenér Jaroslav Dobrovolný. Winterboy(NL) dokázal ve Slušovicích, již letos zvítězit, a to 16. července. Stejně se mu to povedlo i teď a to stylem start - cíl v čase 1:23,1 na trati dlouhé 2300m s letmým startem. Druhý skončil Wine and Blues(NL) a am. Zdeněk Škobis. Jako třetí pak Jenny Mc Murtie(D) ježděná Monikou Kalčíkovou. Výborný dojem z dostihů kazila jen nízká návštěvnost.

Winterboy(NL) vítězně probíhá cílem

Winterboy(NL) vítězně probíhá cílem.

 

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.