Články Volný čas Literatura

SOUTĚŽ o knihu Špionky od koní

Vyhlašujeme soutěž o knihy Špionky od koní autorky Claris Drake. Soutěžní otázka: Kolikáté narozeniny oslavila letos starokladrubská kobylka Gera? Správnou odpověď najdete v prosincovém čísle časopisu Jezdectví! Své odpovědi nám zasílejte na mail redakce@jezdectvi.cz. Soutěžit můžete až do dnešní půlnoci!

Claris Drake - Špionky od koní: Soutěž pro předplatitele

Vyhlašujeme soutěž o 10 knih Špionky od koní autorky Claris Drake. Soutěžní otázka: Jak se jmenuje kůň, o kterého se stará Eva? Své správné odpovědi nám zasílejte na mail redakce@jezdectvi.cz a nezapomeňte uvést vaše číslo předplatitele! Soutěžit můžete až do neděle 17. prosince do 20:00 hodin.

Ochutnávka z Jezdectví - Evergreen ČJF: Zvýšit poplatky!

Listopadové Jezdectví se vrací také k otázce výše členských příspěvků. O tom, jak "ČJF hrozí, MŠMT neví a ČUS bojuje" v dnešní ochutnávce. A co na to oblastní výbory, jejichž předsedové o výši příspěvků budou, a možná již v úterý 25. listopadu, rozhodovat? Nahlédněte do přiložených zápisů. 

O čem jsme psali: Deky na koně a zima

Chladno v zimě není jenom nám, lidem, ale i koním. Ti se chrání před mrazem dlouhou zimní srstí. Ale co dělat v případě, když jim z jakéhokoliv důvodu zimní srst vadí? 

O čem jsme také psali: Kůň v zimě

Doba lednová - doba ledová. Třpytící se sníh a pára stoupající z nozder koní je sice romantická, ale někdy je i té romantiky příliš....Přísloví "lednová zima i na peci je znát" pro jeden z nejchladnějších měsíců v roce platí bezezbytku - a když je znát na peci, co teprve v sedle koně? Ne všichni jezdci mají možnost využít dobrodiní kryté jezdecké haly a na rozmary počasí musí vyzrát vlastními silami.

O čem jsme také psali: Subfertilita klisen

Téměř každý chovatel nebo majitel koní se ve svém životě musel potýkat s faktem, kdy opakovaně připouštěl klisnu a kýžený výsledek se nedostavil, popřípadě bylo nutno vyvinout značné úsilí a nemalé finanční částky, aby klisna finálně zabřezla, donosila a porodila životaschopné hříbě. Tyto situace bývají pro chovatele psychicky velice frustrující a vzhledem k současnému stavu ekonomiky mnoha chovů i finančně neúnosné. Pojďme si tedy spolu s dr. G. Macečkovou a loňským únorovým Jezdectvím přiblížit nejčastější příčiny subfertility (snížené plodnosti) u klisen a následné terapeutické možnosti.

O čem jsme také psali: Trénujeme s Jiřím Pecháčkem

Čtenáři Jezdectví si již zvykli, že jim radí ti nejpovolanější z povolaných. Pojďme se vrátit do březnového čísla roku 2011, v němž Jiří Pecháček radil, jak na správné opracování a skokovou gymnastiku. "Klíčem k úspěchu při práci s koněm je umět si ho pro práci připravit. Aby mohl kůň podávat odpovídající výkony, musí být dostatečně uvolněný, prostupný a ochotný spolupracovat. Hlavním problémem je, že si jezdci pletou opracování a opohybování koně, což je zásadní rozdíl..."  

Třikrát o smrti slavných jezdců

„A život šel dál“, tak se jmenuje nová publikace Petra Feldsteina, zaznamenávající 21 tragických příběhů slavných českých a slovenských sportovců. Tři z nich se týkají slavných jezdců: Rudolfa Poplera,Vladimíra Hejmovského a Vlastimila Smolíka.

Co se do Jezdectví nevešlo - Zprávy o týrání z krajů

V květnovém čísle jsme se v tématu měsíce soustředili na otázky ochrany zvířat. Snažili jsme se uvést pár příkladů, v nichž se překračuje zákon na ochranu zvířat proti týrání (zákon č. 246/92 Sb.). Oslovili jsme také pro potřeby článku Krajské veterinární správy, zda by nám nepodali informace o překročení tohoto zákona v jejich jurisdikci. Ne všechny odpovědi se nám do tématu vešly, nevešly se ani k článku v červnovém Jezdectví a proto je uvádíme zde. Tak třeba ve Středočeském kraji se řešilo 12 případů a týkalo se 136 koní...

Co se do Jezdectví nevešlo - A jak to vidím já?

Jak vidí časopis Jezdectví jeho pravidelní čtenáři, co by si rádi přečetli a nebo co je vůbec nezajímá? Přesně to se vždy dozvíte na poslední straně 98. Květnové číslo dalo prostor předplatiteli od písmene N, na otázky nám však odpověděla i naše věrná čtenářka Helena Nová z Valšského Meziříčí. Její výběr článků přinášíme zde, a v červnovém čísle se jí budeme snažit splnit alespoň jedno přání.

1 2 3 4

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.