Články Zajímavosti Ochutnávky z jezdectví

Vychází březnové číslo časopisu Jezdectví 2021

Dnes vychází březnové číslo Jezdectví. Co se v něm dočtete?

Klonování koní jako výzva 21. století

V minulém roce byl proveden dotazníkový průzkum, zaměřený na zjištění postoje a vnímání klonování odbornou i laickou veřejností v oblasti jezdectví. Výzkum měl za cíl potvrdit domněnku, že existuje statisticky významný rozdíl ve vnímání této problematiky.

Vychází zářijové číslo časopisu Jezdectví

Vychází zářijové číslo časopisu Jezdectví! Na co se můžete těšit?

Vychází srpnové číslo časopisu Jezdectví

Od zítřka najdete v prodeji srpnové číslo Jezdectví! Těšit se můžete na rozhovor s drezurní jezdkyní Jessicou von Bredow-Werndl nebo na novou rubriku sport obrazem a také na novou SOUTĚŽ pořádanou ve spolupráci s Equestrians.cz!

Vychází červencové číslo časopisu Jezdectví

Dnes vychází červencové číslo časopisu Jezdectví! Najdete v něm například rozhovory s Abdel Saidem, Annou Marií a Kristinou Vítek nebo Josefem Bečvářem. Nechybí ani aktuální informace z probíhající sportovní sezony či oblíbený seriál Hřebčí linie v evropském chovu.

Vycházející hvězdy portugalské drezurní scény

João Miguel Torrao (26) a jeho lusitánský hřebec Equador MVL (10) jsou vycházející hvězdy portugalské drezurní scény, které si zajistily místo v národním týmu pro Mistrovství Evropy v drezuře 2019 v Rotterdamu jen šest měsíců po své mezinárodní premiéře v Grand Prix.

Vychází červnové číslo časopisu Jezdectví

Vychází červnové číslo časopisu Jezdectví. Věnujeme se v něm restartu jezdecké sezony nejen na českých kolbištích, ale i na těch evropských a světových. Přečíst si také můžete rozhovor s pozitivně naladěným Patrikem Kittelem, nebo se vydat na výlet do Argentiny za kreolskými koňmi.

Osvětlení přepravníků

Není to tak, že by se váš kůň bál tmy, nic takového. Ale nastoupit z jasného slunečního světla do temného přívěsu může být strašidelné – zejména pokud jste kůň. Podle francouzských vědců může specializované osvětlení přívěsů se správnou úrovní jasu usnadnit přechod koně z vnějšku dovnitř.

Andalusie koním zaslíbená

Žádná jiná země světa nemá tak hluboce zakořeněnou jezdeckou tradici spojenou s tisíciletým chovem koní jako španělská Andalusie. A tato tradice žije dodnes, ať již při tradičních španělských oslavách zvaných fiesta, které se neobejdou bez přítomnosti jezdců na krásných koních nebo ve stávajícím chovu koní. Aktivní jezdce pak láká tisíce kilometrů dlouhá síť honáckých stezek zelenými lesy přes zdánlivě nekonečné pláže až po obrovské louky, na kterých se pasou býci pro býčí zápasy

Vychází květnové číslo časopisu Jezdectví

Dnes vychází květnové číslo časopisu Jezdectví. Najdete v něm například rozsáhlý rozhovor s irským jezdcem, trenérem a byznysmenem Cianem O'Connorem. Na stránkách tohoto čísla se můžete také zatoulat v sedle na Nový Zéland nebo poznat svět Etrusků. Důstojný prostor se našel i pro další materiál o významných hřebčích liniích nebo zamyšlení kanadského olympijského jezdce a trenéra Jamese C. Wofforda nad příčinou pádů ve všestrannosti.

1 2 3 4 ... 78

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.