Články Dostihy Překážkové dostihy

Ange Guardian zaútočí na rekordní šesté kvalifikační vítězství

V sobotu se uskuteční poslední pardubický dostihový den před říjnovým mítinkem Velké pardubické. Jeho vrcholem je poslední kvalifikace na Velkou pardubickou, ale velmi dobře obsazené jsou také další dostihy, a to především trojice krosů II. kategorie.

POSLEDNÍ PRÁZDNINOVÝ MÍTINK PATŘIL MYŠKOVÝM, KVALIFIKACE SOTTOVENTOVI

Vrcholem posledního prázdninového mítinku na Pardubickém závodišti byla IV. kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou, která se běžela nejen jako Velká cena města Pardubice, ale také jako memoriál zakladatele Velké pardubické.

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou byla plná překvapení

Na startu třetí kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou – Ceny firmy Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s. se sice sešlo jen sedm koní, o hvězdná jména ovšem nouze nebyla.

Třetí kvalifikace s dvojicí vítězů Velké pardubické z lotu Josefa Váni

Během letních měsíců si příznivci překážkových dostihů rozhodně přijdou na své, protože v sobotu v Pardubicích jen dva týdny po druhé kvalifikaci na Velkou pardubickou pokračuje seriál kvalifikačních dostihů Cenou firmy Chládek a Tintěra, a.s. - III. kvalifikací na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou (Stcc, NL, 5800 m). Na jejím startu sice bude pouhá sedmička koní, ovšem o velká jména nouze rozhodně není.

Ange Guardian si doběhl pro páté kvalifikační vítězství

Před startem druhé kvalifikaci na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou někteří návštěvníci uzavírali sázky, zda Ange Guardian získá páté vítězství v kvalifikaci na největší překážkový dostih u nás. A dvanáctiletému reprezentantovi Stáje Anděl Strážný se to podařilo. Vyrovnal tak rekord kvalifikačního krále Trezora, který zvítězil pětkrát v letech 2012 – 2014.

Ange Guardian o páté kvalifikační vítězství, stájový souboj ve Zlatém poháru

Další pokračování pardubické sezóny má dvě části. Dostihům totiž bude patřit už páteční podvečer, během něhož se odběhne pětice rovin a dvoje proutěnky. To hlavní ale přijde na řadu tradičně v sobotu, kdy je na programu hned trojice jedničkových dostihů. Více se jich v Pardubicích koná pouze při dni Velké pardubické.

Při první kvalifikaci úřadoval loňský vítěz Velké pardubické Theophilos

Osmičku dostihů nabídl první ze tří červencových mítinků na Pardubickém závodišti. Vrcholem byla úvodní kvalifikace na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. V této Ceně města Pardubice – EURO EQUUS úřadoval vítěz loňského ročníku legendárního dostihu Theophilos. K cestě za vítězstvím jej ale hodně potrápil Hegnus. 

Seriál kvalifikací na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou začíná

I přes nutné změny v letošní termínové listině způsobené koronavirovou pandemií zůstává zachován čtyřdílný seriál kvalifikací na říjnou 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Všechny čtyři mítinky se uskuteční během letních prázdnin, první z nich už tuto sobotu 4. července. 

Propršená dostihová premiéra pardubické sezony

Letošní premiéru překážkových dostihů poznamenalo počasí. Vydatný déšť si vynutil změnu programu, když se cross country kvůli podmáčené oranici proměnily v klasické dostihy. Půlkulatý ročník tradiční Úvodní cross country Koroka se tak netradičně běžel jen „po trávě“. 

Zahajovací dostihový den bude i s diváky

Dostihová sezona v Pardubicích startuje v sobotu 20. června. Její zahájení bylo odloženo o šest týdnů, a to kvůli epidemiologické situaci v České republice a následnými opatřeními přijatými Vládou ČR, Ministerstvem zdravotnictví ČR a hygieniky. Teď se už fanoušci překážkových dostihů dočkali, premiérový mítink sezony totiž bude i za účasti diváků. 

1 2 3 4 ... 28

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.