Seriál kvalifikací na 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou začíná

I přes nutné změny v letošní termínové listině způsobené koronavirovou pandemií zůstává zachován čtyřdílný seriál kvalifikací na říjnou 130. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou. Všechny čtyři mítinky se uskuteční během letních prázdnin, první z nich už tuto sobotu 4. července. 

Poprvé se první díl kvalifikačního seriálu uskutečnil v roce 1983 pod názvem Steeplechase Lancastera na 4500 metrů. Premiérovým vítězem se stal tehdy osmiletý Sagar, v té době už dvojnásobný vítěz Velké pardubické – v říjnu pak vyhrál Velkou pardubickou potřetí.

Na programu kvalifikačního mítinku je celkem osm dostihů, v nichž by se měla představit celá řada zvučných jmen – včetně tří vítězů Velké pardubické Ribelina, No Time To Lose i loňského šampiona Theophila. V samotném kvalifikačním dostihu, v Ceně města Pardubice, by neměl chybět ani vítěz loňské první kvalifikace Hegnus. Letos poprvé budou součástí mítinku také dostihy v rámci seriálu Pony liga První z dostihů odstartuje ve 13:00 hod.

Vstupenky na sobotní mítink lze už nyní koupit online na webových stránkách závodiště www.zavodistepardubice.cz v sekci Vstupenky. V nabídce jsou také výhodné rodinné vstupenky. I přes další rozvolňování opatření, která souvisí s epidemiologickou situací, zůstávají na závodišti zachovány sektory – v každém může být až tisíc osob. Stejně jako při nedávném Zahajovacím dostihovém dnu bude návštěvníkům k dispozici zastřešená tribuna A nedaleko hlavního vstupu do areálu Pardubického závodiště.

Dostihový mítink bude možné sledovat také online na youtube kanále dostihového závodiště a Česká televize nabídne v sobotu od 17:30 hod. na programu ČT Sport záznam z dostihového dne.

Do letošního ročníku 130. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou je v prvním kole přihlášeno 30 koní. Pro účast ve Velké pardubické musí v roce 2020 absolvovat nejméně jeden kvalifikační dostih v Pardubicích, nebo odpovídající dostih v zahraničí v rámci seriálu Crystal Cup. Vítěz 129. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou má právo startovat bez kvalifikace.

Další informace jsou průběžně aktualizovány na https://zavodistepardubice.cz/akce/ctvrta-akce/

Soubory ke stažení

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Do úvodní kvalifikace míří vítěz Velké Mr Spex

Souboj ryzáků ovládl ten starší, Lodgian Whistle opět zazářil

Sezóna 2023 bude plná změn

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.