Články Sport Všestrannost

Všestrannost v rovnováze

Proč ve všestrannosti dochází k pádům koní, někdy s fatálními následky? K tomuto tématu se vyjádřil americký jezdec a trenér James C. Wofford. V souvislosti s několika fatálními úrazy jezdců a koní počátkem tohoto roku byl článek aktualizován.

Olympijská všestrannost se vrací na Pardubické závodiště

Další z letošních závodů Pardubické všestrannosti jsou v nabitém letním kalendáři zapsané na termín 4. – 6. září 2020. Soutěže olympijské disciplíny se budou konat souběžně s dvaadvacátým ročníkem mezinárodní výstavy Koně v akci.

Pardubické závodiště za sebou má letošní premiéru

První letošní závody všestrannosti přilákaly do Pardubic ojedinělé množství startujících. Zkušení jezdci na tři uplynulé dny přivezli do domova Velké pardubické i několik svých koní a počet startů v devíti různě obtížných soutěžích se tak vyšplhal na 240. Hvězdou pardubických závodů byl olympionik Miloslav Příhoda, který do Pardubic přivezl hned čtyři koně. 

O Pardubickou všestrannost je obrovský zájem

Sportovní sezona na Pardubickém závodišti odstartuje první červnový víkend závody Pardubické všestrannosti. Zájem o soutěž je tak velký, že pořadatelé museli uzavřít příjem přihlášek už 14 dnů před původním termínem! Mezi přihlášenými figuruje několik mistrů republiky a také jezdci kvalifikovaní či usilující o účast na olympijských hrách v Tokiu. Záštitu nad závody všestrannosti převzal ministr obrany Lubomír Metnar.

Ingrid Klimke zraněná

Jak informuje německý server buschreiter.de, německá drezurní a všestrannostní jezdkyně Ingrid Klimke si na chvilku odpočine od ježdění. Během tréninku tento týden si po pádu z koně zlomila hrudní obratel. "Děkuji všem za zprávy a přání brzkého uzdravení. Naštěstí se cítím dobře a nyní se musím naučit trošku trpělivosti. Koně budu trénovat nyní pouze ze země."

Na Pardubickém závodišti dostává prostor nadaná mládež

Již několik let vrcholí příprava mladých jezdců všestrannosti na Pardubickém závodišti. Na soustředění se schází nejnadanější mládež z celé České republiky, aby zdokonalila své umění ve všech třech disciplínách náročného jezdeckého sportu. 

Konec novozélandské legendy

V zářijovém čísle našeho časopisu jsme přinesli rozhovor s legendou jezdecké všestrannosti Markem Toddem. Sedm startů na olympijských hrách, ze kterých si přivezl dvě zlaté a jednu bronzovou medaili v jednotlivcích a dvě bronzové medaile v družstvech. Kromě toho vyhrál čtyřikrát Badminton a pětkrát Burghley, byl zvolen nejlepším jezdcem minulého století, obdržel Řád britského impéria a zapsal se do novozélandské sportovní síně slávy. 

Známe poslední letošní vítěze závodů všestrannosti s mezinárodní účastí

Pardubice, 3. listopadu 2019 – Tradiční tečkou za sportovní sezonou bývají na Pardubickém závodišti soutěže ROZLUČKOVÉ VŠESTRANNOSTI. Letos se konaly také jako finále šampionátu mladých koní. Vítězství v nejvyšší soutěži patří Šárce Votavové s koněm Zylo, kteří jako jediní zvládli bezchybný parkur.

Zlatá podkova 2020

V roce 2020 se uskuteční již 55. ročník seriálu závodů všestrannosti a spřežení Zlatá podkova. Celkem proběhne 13 kvalifikačních kol a tradiční srpnové finále v Humpolci.

Světový žebříček všestrannosti - říjen 2019: Příhoda v TOP100

Po zapsání výsledků ze zářijových závodů poskočil na první místo světového všestrannostního žebříčku FEI anglický jezdec Olivier Townend. Ze třetího na druhé místo poskočila Piggy French, na třetí pak z prvního klesnul Tim Price. Do první desítky se nově probojoval Tim Lips a Cathal Daniels. Velký skok zaznamenal Miloslav Příhoda, který je poprvé v první stovce! Kompletní žebříčky uvnitř.

1 2 3 4 ... 26

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.