Články Western Ostatní

Paint Horse Show 2017

Tento rok se uskuteční na Wanted Ranchi Veselíčko u Děčína dvě Paint Horse Show. První show se bude konat 27. května (Wanted Color Show), druhá pak 30. září (Color Cellebration). Obě show budou rozhodovat rozhodčí z USA.

Vzpomínka na kovboje

V tomto roce si členové Československého Pony Expressu a Western klubu připomenou nedožité 90. narozeniny kamráda, kovboje a jezdce Československého Pony Expressu - Bohumila Kašpárka alias Hospodáře. Více v článku.

Silverstone Western Cup 2016

Silverstone Western Cup 2016 je první mezinárodně pořádaný Cup tvořený 7 shows se schválením NCHA pořádanými v 5 evropských zemích (Česká republika, Slovensko, Německo, Polsko, Maďarsko) ve westernových disciplínách cutting a working cow horse. Všechny shows jsou kvalifikační pro NCHA European Championship 2016. Termíny naleznete uvnitř.

Na Šiklově Mlýně se bojovalo o kvalifikacina Světový pohár

Sobota 12. července patřila všem jezdcům, koňákům ale především všem milovníkům nádherných koní. Atraktivní rychlostní závody Pole Bending a Barrel Race v kategorii dospělí i junioři dostaly do varu opravdu každého diváka sedícího na tribuně rodeo arény v Šiklově mlýně. To, co hnalo jezdce i koně kupředu, bylo jediné – touha vyhrát. Tento kvalifikační závod na Světový pohár v Číně letos zastřešovala asociace NBHA.

Pony Expres 2014 již za měsíc

Evropský Pony Express 2014 bude mít charakter 12-denního maratónu přepravy  pošty v sedle. Akce se budou účastnit jezdci ze Slovenska, České republiky, Polska, Německa a Nizozemí. Délka Evropského Pony Expressu je cca 3066 km a je rozdělena na 148 předávek-úseků po cca 20 km. Na jízdě 30. ročníku EPEA se bude podílet cca 296 jezdců. Nonstop jízda trvá cca 304 hodin. Aktualizace 10. 7. 15 HOD: Vložen plakát. Akce se koná 16. 8. 2014 od 15 - 17 hodin.

Helena Gritzbachová mistryní roku 2013 v reiningu

Ranch Happy Hour v Krakovanech hostil ve dnech 14. a 15. září mistrovství České republiky v reiningu pod hlavičkou České jezdecké federace. Veleúspěšná v něm byla Helena Gritzbachová. Ta totiž získala mistrovský titul hned ve dvou kategoriích.

Závody v Krakovanech - Ranch Happy Hour

Pokud zvažujete účast na westernových závodech, ideální příležitostí kde si westernové disciplíny vyzkoušet jsou hobby závody.  Jedny takové se uskuteční na ranči Happy Hour v Krakovanech ve dnech 3. - 4. srpna.

První český Extreme Horse Park

Extreme Trail, v překladu „extrémní stezka“, to je nejnovější výzva pro všechny jezdce a jejich koně. Disciplína má dokázat, že vzájemná absolutní důvěra těchto partnerů překoná veškeré nástrahy.  O této disciplíně naleznete článek v červencovém Jezdectví. Absolvování komplexu umělých překážek, soustředěných na malé ploše areálu („parku“) převzal svět ze Spojených států. Na území naší republiky zahájí svou činnost první český Extreme Horse Park tento pátek, 5. července.

Western show k 26. jízdě Pony Expressu

U příležitosti Western show k 26. jízdě Pony Expressu se uskuteční v sobotu 21. srpna od 13. hodin v Suchdole nad Odrou 1. ročník Dostihu na čtvrt míle o westernové sedlo. 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.