Články Chov Hřebci - testace

I. předvýběr hřebců do plemenné knihy ČT - Písek a Tlumačov

I. předvýběr hřebců do plemenitby ČT proběhne 23. ledna v Tlumačově a 24. ledna v Písku. Mladí adepti na výběr budou předvedeni odborné komisi na tvrdém podkladě a následně ve skoku ve volnosti.

II. předvýběr hřebců do plemenné knihy ČT

Výběr hřebců českého teplokrevníka do plemenitby bude tentokrát probíhat nově. Nejdříve se koná I. předvýběr, a to buď v termínu 23. 1. 2019 v Tlumačově nebo 24. 1. 2019 v Písku. Samotný II. předvýběr se odehraje v ESC Olomouc v termínu 22.–23. 2. 2019. Více uvnitř.

Körung CS 2018: Vítězi testu Lethago Z a Quando Unico, körungu Black & White

Ve dnech 1. - 3. listopadu se v Hradištku u Sadské koná výběr hřebců do plemenitby PK CS a výkonnostní zkoušky hřebců po 80-denním testu. Vstupní poplatek: 1000,-Kč. Majitelé hřebců plemene CS obdrží po výběru hřebce do plemenitby odměnu do 3000 Kč. Rodokmenty přihlášených hřebců najdete uvnitř. Na našem facebookovém profilu pak videa.

Körung hřebců v Brně

V sobotu 11. března se v jezdecké hale VFU v Brně uskuteční "körung hřebců". Vlastní akce začíná v 11 hodin a to od plemene Mini-horse. Dále budou pokračovat hřebci plemen SHP, WP, ČSP a Hafling. Odborný komentář obstarají garanti jednotlivých plemen. Katalog hřebců najdete uvnitř.

Oldenburský körung 2016

Ve dnech 17. - 19. listopadu probíhá Oldenburský körung, ve kterém se představí 45 drezurních a 33 skokových hřebců.  Přímý přenos můžete sledovat zde.

Závěrečné zkoušky výkonnosti hřebců ČT v 70denním testu - výsledky

Závěrečné zkoušky výkonnosti hřebců ČT v 70-ti denním testu proběhnou ve středu 21. 9. 2016 od 10:00 hodin v areálu Zemského hřebčince v Písku. Jak budou probíhat a kterých sedm hřebců se jich zúčastní? 15. 9. 16:10 hod: Toscany ukončil na přání majitele 70denní test předčasně, ke zkouškám tedy nastoupí šest hřebců. 21. 9. Sledujte naše zpravodajství a videa na facebooku. 21. 9. Přidány výsledky, největší hodnocení získal drezurní hřebec Monaco. Videa najdete na našem youtube kanálu.

Cantesini vítězem výkonnostního testu hřebců v Německu

Loni prémiovaný hřebec holštýnského körungu a körungu ČT, hřebec Cantesini po Cascadello I, v majetku p. Noskoviče, zvítězil ve 14denním testu hřebců na stanici v Neustadt an der Dosse. Spolu s drezurně zaměřeným Finniganem (po Floriscount) dosáhli nejvyššího celkového hodnocení ve 32členném lotu 3letých hřebců – 8,35 bodu.

2. ročník výběru trakénských hřebců v Čechách

Ve středu 25. listopadu proběhly v Hřebčíně Amona (Borová – Bolatice) výběry plemenných hřebců. Komise ve složení MVDr. V. Holý, P. Hudeček, M. Strnadel a Z. Vitůj shlédla hřebce Skandau a Schralling, úvodem akce byl předveden plemeník Quintar (Quintet – Stella po Saint Tropez), mnohonásobný vítěz a umístěný skokových soutěží pro mladé koně, včetně vítězství v šampionátu 4 a 5tiletých koní. Všestranný Quintar působí v PK TRAK a PK CS a k dispozici jsou i zmražené ID. Podrobnosti v článku.

Oldenburský körung 2015

Ve dnech 19. - 21. listopadu probíhá Oldenburský körung, ve kterém se představí 36 drezurních a 33 skokových hřebců. Účastnit se budou i dva hřebci českých majitelů. Přímý přenos můžete sledovat zde. Reportáž z körungů najdete v prosincovém Jezdectví! 20. 11. 19:50 HOD: Ani jeden z českých hřebců nebyl körován, výsledky zde.

Neustadt/Dosse: vítězem 30-denního testu je Hickstead White

Jeho otcem je jedna z největších legend – skokový kůň Hickstead, který v roce 2008 spolu s Ericem Lamaze získal olympijské zlato. Takové úspěchy jsou pro Hicksteada White samozřejmě ještě daleko, přesto už jako tříletý překvapil, když o uplynulém víkendu vyhrál 30denní test v Neustadt/Dosse.

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.