Články Sport Vytrvalost

Nová komise vytrvalosti

Dne 10. 9. 2019 proběhlo jednání Výkonného výboru České jezdecké federace, na kterém byla schválena komise vytrvalosti v novém složení. Předsedkyní odborné komise se stala MVDr. Zuzana Žežulková, členy pak Antonín Hrdina, Ing. Vladimíra Šebková, Jitka Schovánková, Mgr. Lucie Krejčová.

Mistrovství Evropy ve vytrvalosti - Euston Park 2019: Janek Kroupa na 14. místě

V sobotu 17. srpna proběhne v rámci závodů HH Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum UK Endurance Festival v anglickém Euston Parku mistrovství Evropy ve vytrvalosti. Na trasu dlouhou 160 km se v rámci ME postaví dvě české dvojice, a to Janek Kroupa a Gazal V/6 Hektor a Petr Jadlovský s Caterine.

Titul je skoro zázrak, říká Michaela Jakešová, nová mistryně v jezdecké vytrvalosti

Domácí tituly v jezdecké vytrvalosti znají pro rok 2018 majitele. V severočeském Slavošově se v kategorii mladých jezdců a juniorů radovala Lucie Sedláková s AE Egyptian Hakeem Ox, když se o jejím prvenství před Kateřinou Suchou na koni Licia Ferra rozhodlo na osmdesátikilometrové trati až v závěrečných stovkách metrů. V seniorské kategorii triumfovala Michaela Jakešová s Pretorií Symphonie, když kromě ní dokončila závod na 120 kilometrů z celého startovního pole už jen Veronika Myslivečková na Felskinovi.

Čeští vytrvalci se blýskli pátým místem v Euston Parku

Skvělé páté místo v soutěži týmů obsadila česká reprezentace v jezdecké vytrvalosti na prestižních závodech v britském Euston Parku v kategorii CEIO2*.

Na účet sbírky ve prospěch Heleny Terberové bylo zasláno už přes 60 tisíc korun

Již více než 62 tisíc korun se sešlo za pouhý jeden měsíc na účtu sbírky, kterou Česká jezdecká federace založila ve prospěch Heleny Terberové koncem prosince 2017. Ta utrpěla loni v dubnu vážné zranění páteře při vytrvalostních závodech ve Sloupu v Čechách.

Pomozte v rámci veřejné sbírky

Česká jezdecká federace vyhlašuje veřejnou sbírku povolenou Magistrátem hlavního města Prahy k získání peněžitých příspěvků na poúrazovou léčbu členky ČJF MUDr. Heleny Terberové.

Světový žebříček vytrvalosti - říjen 2017

Světový žebříček vytrvalosti vede Pilar Saravia z Uruguaye před Němkou Sabrinou Arnold a Američankou Cheryl Van Deusen. Žebříčkem stoupá český jezdec Petr Jadlovský, který se nachází na 25. místě. Kompletní žebříčky uvnitř.

Mistrovství Evropy ve vytrvalosti 2017 - Brusel: 30. a 10. místo Petra Jadlovského

Ve dnech 17. - 19. srpna proběhlo v Bruselu mistrovství Evropy a světový šampionát mladých koní ve vytrvalosti. Českou republiku reprezentovali čtyři dvojice. Více uvnitř.

MČR, CEI a národní závod ve Slavošově

Ve dnech 9. -11. 6.2017 uspořádal JK Natural pod patronací a za přispění ČJF v severočeském Slavošově vytrvalostní závody včetně MČR a jediných mezinárodních CEI závodů v této sezóně.

Nešťastný incident při vytrvalostních závodech

Česká jezdecká federace s lítostí oznamuje, že v průběhu vytrvalostních závodů, které se konaly v sobotu 29. dubna ve Sloupu v Čechách, došlo k vážnému zranění jezdkyně MUDr. Heleny Terberové.

1 2 3 4 ... 10

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.