MČR, CEI a národní závod ve Slavošově

Ve dnech 9. -11. 6.2017 uspořádal JK Natural pod patronací a za přispění ČJF v severočeském Slavošově vytrvalostní závody včetně MČR a jediných mezinárodních CEI závodů v této sezóně.

Celé akce se zúčastnilo 61 dvojic, 16 dvojic soutěží CEI (z toho 7 dvojic prvních CEI v kariéře) a 11 dvojic soutěží MČR. Organizační úroveň závodů byla velmi vysoká i podle náročných měřítek zahraničního TD Kevina Crokea a všichni koně i jezdci – tedy i národní a hobby - byli posuzováni komisí ostřílených FEI veterinářů. Zejména pro méně zkušené dvojice byla konfrontace se zahraničními veterináři jistě velmi zajímavým a přínosným ponaučením.

Technicky náročnější trať vedoucí CHKO byla skvěle připravená a pro koně bezpečná. Nejlépe si s ní poradili Janek Kroupa a Gazal V-6/Hektor, kteří protnuli cílovou pásku tratě v čase 7:20:55 a soutěž MČR a CEI120** zvládli rychlostí 16,33km/h a stali se tak zaslouženými vítězi. Trať na 80 km nejrychleji projela Lucie Škábová s Taburem, Mistrní ČR juniorů se však stala Kateřina Suchá v čase 4:51:35 s průměrnou rychlostí 16,46km/h. Vítězům gratulujeme.

Celý team JK Natural Slavošov připravil jedinečné závody vyhovující mezinárodním parametrům a patří jim velký dík za to, že se této organizačně a finančně náročné akce chopili a budeme doufat, že JK Natural Slavošov podpoří českou vytrvalost i v příštích sezónách.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.