Návštěva nových zástupců asociace švédské královské jízdní gardy

Budoucí spolupráce Národního hřebčína Kladruby nad Labem a Asociace švédské královské jízdní gardy bude nově spočívat na paní Leně Linn a panu Marcusi Lundholmovi, kteří zavítali do národního hřebčína dne 15. 3. 2019, doprovodem na první cestě do České republiky jim byl pan Bo Slättsjö a pan Karel Babor.

Lena Linn bude zastávat funkci generálního sekretáře Asociace švédské královské jízdní gardy a převezme tak agendu, kterou měl dosud na starosti pan Olof Karlander. Nejdůležitějším úkolem je pochopitelně obstarávání finančních prostředků na chod asociace, strategie oslovování sponzorů a v neposlední řadě komunikace s více než 25 tisící členy asociace po celém Švédsku. Díky nadšení a štědrosti těchto lidí je asociace schopná nést 60% nákladů na držení cca 70 koní Švédské jízdní gardy a uchovávat tradiční ceremoniál při královském dvoře, jehož nyní již neodmyslitelnou součástí jsou starokladrubští bělouši. Paní Linn může ve své nové funkci zúročit své celoživotní zkušenosti v oblasti marketingu a obchodních značek. Láska ke koním ji provází již od dětství.

Marcus Lundholm bude nákupčím koní, cenné zkušenosti mu předává Bo Slättsjö, který jezdí do hřebčína v Kladrubech nad Labem vybírat koně od roku 2004. Nejen starokladrubští koně pro trumpetisty podléhají přísným požadavkům na povahové vlastnosti, zdraví a exteriér, týká se to i ryzáků plemene švédský teplokrevník pro ostatní hudebníky a shirských koní, kteří jsou určeni bubeníkům. Pan Lundholm pochází z tradiční koňařské rodiny, má zkušenosti z národního hřebčína Flyinge, je aktivním činitelem Švédské jezdecké federace.

V doprovodu ředitele hřebčína Ing. Jiřího Machka a Ing. Zuzany Šancové si návštěva prohlédla oba hřebčíny, část expozic a absolvovala vyjížďku bílým i vraným čtyřspřežím, spřežení byla vedena Jiřím Nesvačilem jun. a Františkem Kollertem. Důležitým momentem programu bylo předvedení třech mladých koní ve výcviku na ruce a pod sedlem, z nichž některý by již v tomto roce mohl odcestovat do Stockholmu – nejslibněji se jeví Sacramoso Caracola VIII – 12, jehož dva polobratři již ve Švédsku slouží. Plánem je v příštích dvou letech dodat Švédské královské jízdní gardě další tři starokladrubské bělouše.

Národní hřebčín se také začátkem letošního roku stal čestným členem Asociace švédské královské jízdní gardy a to za dlouhodobou úspěšnou spolupráci. Toto sdružení vydává pro své členy i informační zpravodaj, kde jsou téměř vždy informace i o starokladrubských koních.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.