Aukce zabavených koní 2018 - Benešov

Pořídíte si Anežku, Barborku, Berušku, Jasnou, Lídu nebo Barta? Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) vyhlásil výběrová řízení s následnou aukcí na prodej koní zabavených kvůli týrání na Benešovsku. Nabídky do prvních tří výběrových řízení s aukcí na prodej 29 koní je nutné písemně podat do 13., 14. a 15. února 2018. Aktualizace: Aukce 13. 2. 2018 - prodáno 5 ze šesti koní, aukce 14. 2. prodáno 6 z 11 koní, aukce 15. 2. prodáno z 10 koní 7. 

 

​V prvním výběrovém řízení, jehož otevírání nabídek se uskuteční 13. února v Benešově, je ke koupi nabízeno osm koní – dvě klisny s hříbaty, samostatně další tři klisny a jedno odrostlejší hříbě. V dalších dvou dnech proběhne otevírání nabídek ve výběrových řízeních, ve kterých bude nabídnuto celkem 21 hřebců. Čtvrté výběrové řízení s nabídkou osmi koní je plánováno na konec února.   Písemné nabídky je třeba podat na každého koně zvlášť, nejpozději v den otevírání nabídek do 8:30. Na místě pak po otevření obálek proběhne aukce, kdy budou moci zájemci, kteří podali nabídku v písemné podobě, přihazovat nad nejvyšší dosaženou částku. Podrobné informace a podmínky výběrového řízení jsou zveřejněny na webových stránkách ÚZSVM.   Koně převzal na základě správních rozhodnutí příslušných orgánů ÚZSVM a byli ustájeni u chovatelů ve středních a jižních Čechách. Všem zvířatům byla poskytnuta veterinární péče. Zhruba polovina z celkového počtu 87 koní byla převedena stávajícím chovatelům. Tři koně převzal Zemský hřebčinec Písek.  

​V prvním výběrovém řízení, jehož otevírání nabídek se uskuteční 13. února v Benešově, je ke koupi nabízeno osm koní – dvě klisny s hříbaty, samostatně další tři klisny a jedno odrostlejší hříbě. V dalších dvou dnech proběhne otevírání nabídek ve výběrových řízeních, ve kterých bude nabídnuto celkem 21 hřebců. Čtvrté výběrové řízení s nabídkou osmi koní je plánováno na konec února.

 

Písemné nabídky je třeba podat na každého koně zvlášť, nejpozději v den otevírání nabídek do 8:30. Na místě pak po otevření obálek proběhne aukce, kdy budou moci zájemci, kteří podali nabídku v písemné podobě, přihazovat nad nejvyšší dosaženou částku. Podrobné informace a podmínky výběrového řízení jsou zveřejněny na webových stránkách ÚZSVM.

 

Koně převzal na základě správních rozhodnutí příslušných orgánů ÚZSVM a byli ustájeni u chovatelů ve středních a jižních Čechách. Všem zvířatům byla poskytnuta veterinární péče. Zhruba polovina z celkového počtu 87 koní byla převedena stávajícím chovatelům. Tři koně převzal Zemský hřebčinec Písek.

 

Prodej 8 ks koní ustájených na pastvině v k.ú. Kouty u Smilkova

Prodej 11 ks koní ustájených na pastvině v k.ú. Budenín

Prodej 10 ks koní ustájených na pastvině v k.ú. Budenín

Prodej 8 ks koní ustájených u chovatelů v k.ú. Radíč, Prosenická Lhota, Hrachov a Řehovice

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.