Fotoreport: Mezinárodní setkání jízdních policií

Poslední srpnovou sobotu se již po čtrnácté uskutečnilo Mezinárodní setkání jízdních policií v Komenského sadech v Slezské Ostravě. Sešli se nejen oddíly z Prahy, z Pardubic, z Brna, ze Zlína či z Ostravy, ale přijeli i policisté z Polska a z Itálie se svými koňskými svěřenci. Na programu byly tři disciplíny – cross parkur, zrcadlové skákání a hlavní soutěž - speciální policejní parkur, který zejména prověřil důvěru koně v jezdce a jejich dovednosti, kterým čelí ve výkonu služby. Fotoreportáž přináší Monika Balcárková.

Nešlo vždy o jednoduché úkoly, protože koně zdolávali hořící překážku, výstup do schodů, nesměli reagovat na výstřel z pistole, projetí plátěné překážky... anebo jezdec držel koně jednou rukou, zatímco druhou srážel obuškem láhve ze stojanů.

oheň

Zdolávání překážky

Zajímavostí je, že každý jízdní oddíl si koně trénuje po svém. Italští strážnici byli velmi překvapní z obušku, jelikož ve své zemi je nepoužívají.

Držení jednou rukou

Mezi jednotlivými soutěžemi byla ukázka spřežení, zásah hasičů a policistů při automobilové nehodě.  Všechny disciplíny byly měřené na čas a počet trestných bodů.

disciplína

V soutěži cross parkur byl nejlepší ostravský strážník Daniel Orsag s koněm Solo Romy, v zrcadlovém skákání dvojic zvítězil Ital Emiliano Scipioni s koněm Cezanne a speciální policejní parkur vyhrál další ze zástupců ostravského oddílu Libor Zedníček s koněm Solo Macarena.

parkur

 

parkur

Starokladrubský vraník

parkur

Starokladrubský kůň

 

setkání

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.