Projela se svou kobylkou republiku za pouhých 102 dní

Tuto středu 25.7. úspěšně dokončila paní Irena Rejchrtová z Pěkova na Náchodsku své putování kolem České republiky. Na tom by nebylo nic divného, pokud by ale tuto cestu neabsolvovala na vozíku taženém kobylkou welshpony jménem Jívka. Nelze opomenout ani posledního člena výpravy, kterým byl jezevčík Ben.

Na společné cestě přitom od 14. dubna urazili téměř 1.900 kilometrů. Informace o tomto obdivuhodném výkonu paní Rejchrtové a její klisničky přineslo dnešní vydání Náchodského deníku.

"Několikrát jsem měla sto chutí cestu ukončit, protože já i kobylka jsme byly velmi unavené. Krize, kterých bylo několik, jsem ale vždycky překonala a cestu po nezbytném odpočinku dokončila," přiznala se po příjezdu žena, která po většinu cesty spala na voze, občas ji lidé nabídli postel pod střechou. "Čím jsou lidé chudší, tím jsou hodnější a přívětivější," uvedla paní Rejchrtová pro Náchodský deník. Cestovatelce lidé během cesty pomohli s ustájením koně, dokonce ji pozvali i na zabijačku.

Dlouhou cestu zvládla i kobylka Jívka. Během putování ji však bylo nutné nechat dvakrát překovat, trápily ji i odřeniny od ohlávky.

Po příjezdu domů do Pěkova se žádná velká oslava nekonala. "Cesta skončila a život jde dál," dodala paní Rejchrtová.

K nádhernému výkonu samozřejmě gratulujeme!

Průběžné zprávy z cest a další fotografie naleznete na stránkách Náchodského deníku na adrese http://nachodsky.denik.cz/zpravy_region/putovani_rejchrtova_nd_2007071.html


Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.