Chovatelská podpora HYJÉ v roce 2014 pro chovatele moravského teplokrevníka

HYJÉ – koně, o.s. je organizace  pro všechny koňaře. Tedy i pro chovatelskou základnu, která je stavebním kamenem  k rozvoji koní v ČR. HYJÉ rádo podpoří chovatelské aktivity v projektu „Chovatelská podpora HYJÉ“. Projekt je zaměřen na podporu chovatelské aktivity plemen chovaných v České republice. Tedy přímá podpora chovatele, který svou chovatelskou činností zabezpečuje rozvoj plemene v rámci PK, kam je klisna zapsána. 

Do projektu se může přihlásit ten chovatel, který v tomto roce má narozené hříbě v rámci plemenné knihy vybraného plemene předsednictvem.  Přihlášky do „Chovatelské podpory HYJÉ“ budou zaslány do 30.7. daného roku. Vhodná je i fotografie hříběte – nepovinná.  Z vybraných přihlášek se losováním na zasedání předsednictva HYJÉ – koně, o.s. vylosuje 1 chovatel vybraného plemene. HYJÉ zabezpečí podporu formou dárkového poukazu na jezdecký materiál v hodnotě 3 000,- Kč ve smluvní prodejně společnosti. Za tuto podporu si společnost HYJÉ vyhrazuje pojmenovat hříbě dle pravidel příslušného ŘPK  a to formou soutěže vyhlášené společností na webu společnosti.  Po ukončení soutěže o pojmenování hříběte, proběhne na určené akci společnosti HYJÉ předání poukazu a křtěcího dekretu s pojmenováním. 

V  roce 2014 uběhne 10 let od založení PK MT, tedy mnohostranného koně úzce spojeného s Moravou. První ročník podpory je tedy  směřován pro chovatele moravského teplokrevníka. Tedy chovatelé moravského teplokrevníka, kteří v letošním roce máte či budete mít hříbátko tohoto plemene, přihlaste se!

Příští rok, tj. v roce 2015 bude chovatelská podpora směřována na plemeno s tradicí chovu v ČR a to pro plemeno shagya – arab. 

Přihláška zde

Soubory ke stažení

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.