Den fríských koní 2015

Česko-slovenská asociace fríských koní (CSFHO o.s.) srdečně zve na jubilejní 10. ročník oficiální chovatelské výstavy fríských koní, která se bude konat 26.9. 2015 od 9:00 hodin v krásném prostředí JŠ Equus Kinsky v Hradištku u Sadské.

Již desátým rokem pro Vás CSFHO o.s. ve spolupráci s mateřskou plemennou knihou KFPS pořádá závěrečnou a zároveň vrcholnou akci roku – Svod fríských koní.

Během posledních deseti let posoudili holandští komisaři v Čechách a na Moravě přes 580 koní. Můžeme také konstatovat, že kvalita fríských koní v České republice stále stoupá, což dokazují i vysloužené tituly. Za posledních několik let se také výrazně zvedla účast fríských koní v drezurních soutěžích pod záštitou ČJF a zvyšuje se i účast na výkonnostních zkouškách IBOP, které dosud složilo zhruba 50 koní.

Letos pro Vás CSFHO chystá jako součást svodu i dvouhodinovou odpolední show. V hlavní roli se představí samozřejmě fríští koně, a to jak ve volnosti, pod sedlem, tak i v zápřeži. Zlatým hřebem programu bude duet dvou nádherných fríských hřebců, kteří předvedou v České republice své premiérové vystoupení. Čekají Vás ale i koně jiných plemen s neméně zajímavým programem.

Pro návštěvníky je zajištěno občerstvení, pro děti malé dětské hřiště, skákací hrad a trampolíny. Budete mít také možnost projet se v kočáře taženým frískými hřebci, nebo se svézt přímo na hřbetě černých perel.

Proto neváhejte a přijďte si s  námi užít neopakovatelnou atmosféru této akce! Určitě se máte na co těšit!

CSFHO o.s. je občanské sdružení majitelů, chovatelů a příznivců fríských koní a je zároveň i výhradním zástupcem holandské mateřské plemenné knihy fríských koní KFPS v Čechách, na Moravě a na Slovensku.

CSFHO o.s. pro majitele a chovatele fríských koní zajišťuje doklady pro jejich koně (jako je registrace koní a hříbat, změny v rodokmenech, duplikáty rodokmenů atd.), ale také poskytuje profesionální poradenství v otázkách plemene, chovu, připouštění klisen a nabízí i pomoc při výběru vhodného hřebce k připuštění. Každoročně také pořádá několik vzdělávacích seminářů zaměřených převážně na fríské koně.

CSFHO o.s. také zajistila pro všechny chovatele dávky mraženého spermatu od osmi top plemenných hřebců přímo z holandských stájí, které jsou nyní dostupné v ČR. Tímto krokem asociace umožnila všem zájemcům připustit své klisny kvalitními, licentovanými plemeníky, aniž by se chovatelé zatěžovali přímou komunikací s holandskými stájemi a logistikou s tímto spojenou.

Více informací naleznete na webu organizace zastupující majitele a chovatele fríských koní v České a Slovenské republice CSFHO o.s. - www.csfho.cz  


https://www.youtube.com/watch?v=3dO0aoTaSCA – video pozvánka na svod Fríských koní

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.