Holštýnský körung v Neumünsteru pro Charlestona

Od 29. do 31. října proběhl v německém Neumünsteru Holštýnský körung. Představilo se 60 dvouletých hřebců. Vítězným hřebcem se stal Charleston (Cascadello I). Rodina Wittova byla vyznamenána titulem Chovatel roku 2015. Z jejich chovu pochází například Conrad de Hus (s G. Watheletem letos druhý na ME Cáchy) nebo Colore, čerstvý vítěz GP Maastricht (H.-D. Dreher). Další výsledky v článku. 

Charleston byl pak na následné aukci prodán za 300 000 eur. Zůstává v Německu. Ostatní výsledky aukce körovaných hřebců zde.

Prvním rezervním vítězem se stal potomek Casalla hřebec Central Park a druhým syn Colmana jménem Catch. Prémii obdrželi synové Daiarada, Cascadella I a Caretino.

Celkové výsledky körungu zde.

Nejdražším nekörovaným hřebcem je za 40 000 eur do Německa prodaný syn opět Cascadella I jménem Casandos. Výsledky aukce zde.

Rodina Wittova byla vyznamenána titulem Chovatel roku 2015. Z jejich chovu pochází například Conrad de Hus (s G. Watheletem letos druhý na ME Cáchy) nebo Colore, čerstvý vítěz GP Maastricht (H.-D. Dreher).

Reimer Witt obdržel za jeho chovatelskou práci medaili.
Z chovu rodiny Witt se v roce 2015 objevilo na kolbištích ne méně než 71 koní. Připomeňme tyto: Cardea (Alexander Schill), Colore (Hans-Dieter Dreher), Laddison (Tina Deuerer), Quadros (Marco Kutscher)  a samozřejmě Conrada de Hus (Con Air x Locato). Hřebec byl před 8 lety představen v Neumünsteru a jako nekörovaný prodán do Francie hřebčínu de Hus. Pod Belgičanem Gregory Watheletem byl členem vítězného belgického družstva při finále Poháru národů v Barceloně.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.