Hřebec na dnešní den: 1746 Chico's Boy

PR text / Vítěz holštýnského körungu v roce 2002, hřebec Chico's Boy, prokázal své kvality i v chovu: je jedním z mála všestranných plemeníků současnosti s více než 450 registrovanými sportujícími potomky v drezurním i parkurovém sportu. Pasuje v podstatě na jakýkoliv původ a své kvality, jako jsou špičkové chody, jezditelnost a skokové schopnosti, předává svým potomkům.

1746 CHICO´S BOY, 2000

HOLST - holštýnský kůň

barva: hnědák

narozen: 6.5.2000

míry: 177-165-190-21

chovatel: Heinz Hermann Clausen, Stolpe, DEU

majitel: Gestüt Sprehe GmbH, DEU

otec: 5092 Carpaccio

matka: Eluna po Silbersee

 

 

Chico’s Boy zvítězil v drezurních soutěžích pro mladé koně, byl nominován na Bundeschampionat a s vynikajícím výsledkem absolvoval 30denní test ve Schlieckau.

V roce 2006 zvítězil v 70denním testu v Neustadt/Dosse s výborným hodnocením za jezditelnost (8,88) a skokové vlohy (9,03). V roce 2006 byl na oldenburském körungu körován v současnosti v sedle s Josef-Jonasem Sprehe v mezinárodních T parkurech úspěšný syn Cevin Costner. V roce 2007 následoval druhý körovaný syn Chat Qui Rit de L, který zvítězil v 30denním testu v Mnichově a úspěšně startoval na jihoněmeckém šampionátu. Počet Chico’s Boyových körovaných synů mezitím výrazně narostl, patří k nim mimo jiné Chakiro, Chico’s EGI, Chico’s Son, Cold as Ice, Come and Fight a Chico’s Hero. V roce 2015 zvítězila na přehlídce klisen v Dannenbergu (Hannover) Chico’s Boyova dcera Cinderella.

Odhady plem. hodnot FN potvrzují, že je Chico’s Boy všestranným plemeníkem nejvyšších kvalit. Hřebec, který se jak v parkuru (128 bodů), tak i drezuře (123 bodů) jasně řadí k nejlepším plemeníkům Německa. Nejstarší potomci byli v roce 2015 jedenáctiletí a ve velké míře úspěšní v těžkých soutěžích. Za zmínku stojí především na mezinárodní parkurové scéně úspěšní Ailina 6 (Rüdiger Renner), Caro As 17 (Janine Rijkens), a Cidan (Marius Brinkmann), stejně jako v Grand Prix úspěšná klisna Chica Noble (Jürgen Höfler).

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.