Hřebec na dnešní den: 1942 Warness ZH

PR text / 1942 WARNESS je impozantní černý hnědák, který se narodil v Holandsku jako příslušník plemenné knihy KWPN a jako dvouletý byl pronajat od renomované stáje Team Nijhof do ČR. Pro své výjimečné kvality byl na začátku roku 2015 zakoupen ZH Písek, aby zůstal i nadále k dispozici českým chovatelům. 

V roce 2014, 2015 i 2016 se pravidelně účastnil seriálu KMK, kde vždy podával velice přesvědčivé výsledky. V kvalifikačních kolech mnohokrát zvítězil a svoji formu vždy potvrdil i ve finále KMK, kde se jako čtyřletý umístil druhý a v obou starších kategoriích se ve své věkové kategorii stal šampionem. Komisaři byl zejména chválen za mimořádnou sílu odrazu a připravenost. Nelze opomenout ani jeho úžasnou mechaniku pohybu. Přes svůj veliký tělesný rámec je hřebec velice obratný a ukázněný.

Svou skvělou formu a úžasný charakter potvrdil i na MS mladých koní v belgickém Lanaken 2016, kde absolvoval 2. kolo bez chyb na překážkách. V sezóně 2017 dosáhl výkonnosti ST**, v základním kole vždy bez trestných bodů. Byl i oporou Jihočeského družstva na letošním MČR v Martinicích, kde teamové konto opět nezatížil ani jedním trestným bodem.

V roce 2015 se narodil první ročník jeho potomků, jež se jeví velice nadějně a vyrovnaně, patří mezi ně i vítěz oblastní jihočeské přehlídky (z matky po APOLEON TIMPEX). Hříbata se vyznačují silnou kostrou a kvalitní mechanikou pohybu.

1942 WARNESS ZH je synem hřebce WARRANT, jež nese vynikající rodokmen, jeho otec NUMERO UNO (LIBERO H) je jedním z nejvýznamnějších producentů sportovních koní. WARRANT je v současné době prezentován ve sportu pod Willem Simpsonem (USA) a má dosaženou výkonnost GP.

Matka KARANTA (NIMMERDOR) je matkou mezinárodně úspěšného ORANTA (INDORADO) ježděného Angelique Hoorn, URANTA, startujícího pod Davidem Quigley a TARANTA Mathijse van Asten. Dva potomci ze spojení LUX Z a KARANTA se v roce 2013 umístili na mistrovství světa mladých koní v Lanaken.

WARNESSOVA matka BARINESS navíc pochází z vynikající rodiny, její pravá sestra má vlastní výkonnost T (1.50m). Dalšími významnými koňmi z matčiny stany je její polobratr, plemeník ROMANOV (po HEARTBREAKER) sportující s Bertramem Allenem s výkonností Grand Prix (1.60m) a WESTMINSTER VDL (po HEARTBREAKER), jež je rovněž plemenným hřebcem s vynikající výkonností (1.60m). Otec WARNESSOVY matky LARINO je synem olympijského CONCORDA.

1942 WARNESS ZH byl na základě vítězství v šestiletém ročníku KMK zařazen do akceleračního programu.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.