Hřebec na dnešní den: 2015 Tarzan

PR text / Letos devatenáctiletý KWPN TARZAN začal sportovat v Belgii ve stájích známého mecenáše belgického parkurového sportu Franse Lense. Velmi nadějně jevící se mladý hřebec se již v 5 letech prezentoval na mezinárodních závodech v soutěžích pro mladé koně.

V rozmezí 6-7 roku TARZAN absolvoval v sedle s Americkou jezdkyní Jennifer Jones parkury s mnoha umístěními na úrovni 140 cm. (CSI Lummen, Zuidhoven, CSI*** Coorna D´Ampecc o 4 x 140 cm). V osmi letech zastavilo velmi nadějnou sportovní kariéru tohoto hřebce těžké zranění přední končeny. Po ročním léčení se TARZAN přesunul do stáje belgického reprezentanta Koen Vereecke a vrátil se na mezinárodní kolbiště v dětských a juniorských soutěžích (135 cm).

Otec Tarzana – LIBERO H (Landgraf I. x Ronadl) patřil k těm hřebcům, kteří uspěli jak v chovu, tak i v mezinárodním sportu. S jezdcem Josem Lansinkem byl trojnásobný účastník finále světového poháru. Mimo jiné 1994 S -Hertogenbosch vítěz finále světového poháru. Zvítězil v mnoha GP soutěžích nejvyšší obtížností 5*, byl čtyřnásobný mistr Nizozemska, vítěz deseti velkých cen a na jeho kontě je 200 umístění na mezinárodních závodech. Zájem o něj vzrostl v reakci na úspěch jeho potomků. Nakonec se Libero H stal jedním z nejvlivnějších skokových hřebců KWPN. Zplodil více jak 600 potomků a 1/4 se prosadila v mezinárodním parkurovém sportu. Mezi jeho nejúspěšnější syny patří Numero Uno (om: Lord Calando).

Matka Tarzana FEMINKA je příslušnicí velmi vážené mateřské linie KWPN a je dcerou hřebce VOLTAIRE. Sama Feminka dala za svůj život 12 hříbat a získala nejvyšší možné chovatelské ocenění KWPN dle potomstva a jeho výsledků (Ster, Preferent a Presta e) V další generaci Feminky je famózní hřebec Nimmerdor.

Po skončení sportovní kariéry ve čtrnácti letech začal TARZAN působit v chovu.

Za pět let působení v chovu na Stanici hřebců v Pernarci má Tarzan přes 80 narozených hříbat v rámci Slovenského teplokrevníka, Českého teplokrevníka a Westfálské plemenné knihy. Letošek je prvním rokem kdy budou moci být potomci Tarzana vidět na kolbištích.

http://www.hanak-horses.eu

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.