Hřebec na dnešní den: 2089 Przedswit II MT-1/Pares

PR text / Pares je mladý hřebec, který v roce 2014 úspěšně absolvoval výkonnostní zkoušky do plemenitby moravského teplokrevníka. Je vítězem XI. Výstavy moravského teplokrevníka v kategorii hřebců adeptů a následně získal titul: Šampión výstavy MT 2014.

V současné době se zúčastňuje soutěží ve všestrannosti na úrovni L. Náleží ke genealogické linii založené plnokrevným hřebcem Przedswit, narozeným v roce 1872 v haličském hřebčíně v Chorzelově (Polsko). U nás je reprezentována dvěma chovnými liniemi a to tzv. hnědou linií založenou Przedswitem VIII Pib./Wies./1913 a ryzou linií založenou Przedswitem III – K./1925. Původ Parese je zdařilým krosem obou linií, kdy otec náleží k hnědé linii a matka k ryzé. Příslušníci obou linií se vyznačovali výraznými skokovými vlohami. Charakteristickou vlastností Przedswitů je také jejich dlouhověkost a konstituční tvrdost. Otec matky Parese, Przedswit miroslavský se dožil ve zdraví 30ti let.

 

MT - moravský teplokrevník

barva: smíšený bělouš

narozen: 4.3.2010

míry: 176-166-190-22,0

chovatel: Kvatro-ekostatek s.r.o., Velká nad Veličkou

majitel: Kvatro-ekostatek s.r.o., Velká nad Veličkou

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.