Hřebec na dnešní den: 2315 Capibara

PR text / Kdo zná vítěze Global Champions Tour 2016 v Doha, zná i krev, kterou přináší 2315 CAPIBARA. CAPIBARA je jedním z prvních potomků CLARCONA, který byl körován v Noinmünsteru s vysokými známkami za typ, pohyb i skok. CLARCON je synem již zmiňovaného legendárního CASALLA ASK, který kromě aktuálního vítězství v Global Champions Tour, byl účastníkem finále Světového poháru v letech 2011, 2012 a 2013. Na Světových jezdeckých hrách 2014 byl 4., stejně jako na ME 2013. Mezi jeho nejúspěšnější syny patří CASALLO, CASELLO, CRISTALLO, nebo POWERPLAY.

CLARCONOVA matka TASSINA je po CASSINI I, dále plnokrevný HERALDIK.

Rodina CLARCONA sahá až ke klisně GERMAIN II, která dala klisnu SAMANTHU, jež byla 2. v Hamburském derby a má vlastní výkonnost 1.60m.

CAPIBAROVA matka je po hřebci CANTO, který zvítězil v německém körungu 2004 a dosáhl výkonnosti GP.

Bába BONGOSSI dala celkem devět hříbat, mezi nimi úspěšnou FRAMIREE F.

Zajímavostí v původu hřebce CAPIBARA je jeho prabába PHIONA, která dala šest hříbat, mimo jiné hřebce ALDANA po ATHLET Z, kterého známe z jeho působení v ČR. Hřebec ATHLET Z, otec báby BONGOSSI dal mimo jiné hřebce ARION, ATLANTUS, MONTREAL, ATHLETICO, nebo AQUILAS.

2315 CAPIBARA byl předvybrán pro PK ČT a zvítězil na Výběru hřebců do plemenitby pro PK CS 2016. V Zemském hřebčinci Písek v sezóně 2017 působil v inseminaci čerstvým spermatem pro PK CS a zapustil 51 klisen. Zároveň se zúčastnil 70denního testu, kde získal nejvyšší průměrnou známku za skok ve volnosti 9,1 a vysoké hodnocení 8,9 za zkoušku pod sedlem. Potomek Clarcona obdržel také nejvyšší hodnocení i od obou zkušebních jezdců. Tento sebejistý mladý hřebec vyniká mechanikou pohybu v klusu a především ve cvalu a obdivuhodným nadáním jak spolupracovat s jezdcem.

Ve své premiérové sezóně byl mimořádně úspěšný v soutěžích pro mladé koně v Dubenci i v kvalifikačních kolech KMK, kde nakonec ve finále zvítězil v kategorii 4letých hřebců a valachů.

V sezóně 2019 bude chovatelům k dispozici prostřednictvím dávek čerstvého spermatu a zároveň se bude sportovně testován v chovatelských soutěžích pro mladé koně.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.