Hřebec na dnešní den: Bernay

Mladý drezurní hřebec Bernay pocházející z jedné z nejvýznamnějších rýnských rodin. Bernay je hřebec působivého a ušlechtilého exteriéru, oplývající tím nejlepším pohybovým nadáním a dle očekávání také prvotřídní jezditelností. Ukázkové jsou jeho smysl pro rovnováhu a kmih, jimiž nepřestává diváky okouzlovat.

Přesně tyto vlastnosti a schopnosti mu v roce 2014 pomohly získat nadprůměrné hodnocení v 30denním testu, který absolvoval v Münster-Handorfu. Vše zakončil kvalifikací na Bundeschampionat pětiletých drezurních koní. Z prvního ročníku hříbat obdrželo mnoho jeho potomků v různých chovatelských oblastech prémie a řada z nich byla za vysoké částky prodána novým majitelům v Německu i zahraničí. V letech 2016 a 2017 dominoval elitnímu meklenburskému šampionátu hříbat, je otcem vítězných a vysoce umístěných hříbat jednotlivých kategorií a také vítězného hříběte na Bundeschampionatu v Rakousku (2016). V roce 2017 zvítězila jeho dcera na oldenburském šampionátu hříbat za jihoněmeckou oblast. Hned 3 jeho synové pocházející z prvního ročníku hříbat byli v roce 2017 körováni. Otec Boston, velmi nadaný nizozemský hřebec, bohužel v německém chovu působil velmi krátce. Přesto stihl zplodit devět körovaných hřebců. Matka Lady Leatherdale je pravou sestrou plemenného hřebce Lord Leatherdale, na jehož kontě jsou úspěchy z drezurních soutěží do Intermediaire II. Mateřský otec Lord Loxley byl prémiovaným hřebcem, vítězem Bundeschampionatu, drezurním vicemistrem světa a otcem účastníků olympijských her v roce 2016. Je ukázkovým synem Grand Prix hvězdy Lorda Sinclaira I. Byl velmi úspěšným mladým drezurním koněm, zvítězil v mnoha St. Georges soutěžích a zplodil celou řadu špičkových mladých koní. Díky hřebcům Ferragamo, Anmarsch a Situs nalezneme v dalších generacích klasické vestfálské sportovní geny.

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.