Hřebec na dnešní den: Canoso

Canoso je holštýnský skokový hřebec par excellence, ušlechtilý typ sportovního koně, který je zároveň skvělým plemenným hřebcem. V roce 2012 byl v rámci PK Zweibrücken körován Canosův první syn Case a v následujících letech přibyli další (např. Canoletto, Coal Quidam).

Nejstarší potomci začali v roce 2013 sportovat a byli velmi úspěšní ve skokových soutěžích pro mladé koně. Valná část z nich se v letech 2016 a 2017 kvalifikovala na Bundeschampionat ve Warendorfu. V současnosti je mnoho jeho potomků úspěšných v těžkých parkurových soutěžích. Campinelli (Canoso - Casall) patří k našim naprosto výjimečným skokovým koním. S Janem Sprehe se již coby sedmiletý několikrát umístil v těžkých parkurech na mezinárodní úrovni. Körovaný syn Coal Quidam zvítězil při téměř každém svém startu v soutěžích pro mladé skokové koně se známkou kolem 9,0.

V letech 2016 a 2017 se Canosovi potomci stali vítězi skokového Bundeschampionatu v Rakousku, v roce 2017 přibyla i vítězství na zemském šampionátu pro čtyřleté skokové koně v Meklenbursku a jedna z dcer se stala zemskou šampionkou mezi šestiletými skokovými koňmi v Bavorsku. Několik jeho potomků se kvalifikovalo na Bundeschampionat. A jedna z dcer byla rovněž úspěšnou účastnicí elitní přehlídky klisen v Rastede. Rok za rokem se Canoso osvědčuje coby producent skokových koní mimořádných kvalit, čímž si zajistil skvělé umístění v odhadech plemenných hodnot FN. Na körungu v Neumünsteru v roce 2007 obdržel Canoso ta nejlepší hodnocení a Dr. Thomasem Nissenem byl následně vyhlášen nejlepším skokovým hřebcem celého körungu (známka 10,0). 30denní test absolvoval v Prussendorfu. Prokázal v něm své skokové kvality a stal se nejlepším skokovým hřebcem testu. Aktuálně má na svém kontě vítězství a vysoká umístění na mezinárodních dvouhvězdičkových T parkurech s Tanjou Sprehe v sedle, v roce 2016 např. v Hagen am Teutoburger Wald.

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.