Hřebec na dnešní den: Cantinoso

PR text / 1. 11. 2018 se tento ušlechtilý hnědák Cantinoso účastnil předvýběru hřebců v Zweibrűckenu s výsledkem GEKÖRT a ziskem Prémie. Tento úspěch mu zajistila nejen jeho nadprůměrná mechanika pohybu, ale také velmi dobrý a pozorný skok ve volnosti. Hřebec by měl absolvovat 70.denní test a nadále sportovat v soutěžích pro mladé koně.

Otec Canoso absoloval v roce 2008 30denní test v Prussendorfu, kde ukázal obrovský skokový potenciál a obdržel známku 9.50, čímž se stal jednoznačně skokovým vítězem! Dále zvítězil mimo jiné v soutěžích Springpferde A, L, M. V roce 2010 vyhrál kvalifikaci na Bundesšampionátu se známkou 8,6. Umisťoval se a vyhrával také v roce 2012 v soutěžích do stupně ST a T!

Již na Holštýnském Körungu v Neumünsteru v r. 2007 obdržel tu nejlepší kritiku a byl vedoucím chovu Dr. Thomasem Nissenem vyhodnocen jako nejlepší skokový hřebec z celého ročníku (známka 10,0). Toto vysoké ohodnocení vychází z výkonnostně prověřeného rodokmenu.

Jeho otec Catoki, ježděný Philippem Weishauptem, byl vítězem v Pohárech Národů a v německém FN - odhadu plemenné hodnoty se již léta drží na předních příčkách!

Jeho matka High Line obdržela ve výkonnostních zkouškách klisen za skok ve volnosti známku 10.0!!!!

Bába Zaletta je státem prémiovanou dcerou holštýnského vítěze Körungu Calleto II, který dal m.j. Classic Touch, jenž v roce 1992 vyhrála Olympijské hry s Ludgerem Beerbaumem!

Praděda Caletto II po sobě zanechal za krátké čtyřleté působení v plemenitbě několik plemenných hřebců. Mezi nimi Caretino, Corleone, Cascadeur, Calvin, Cadillac, Cellebrio, Calgary, Chamonix a Calwahn.

 

Míry: 177 – 166 – 190 – 21,0

Chovatel a majitel: Gestüt Sprehe GmbH, DEU

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.