Hřebec na dnešní den: Cento Lano Arcus

PR text / Cento Lano Arcus je ušlechtilý hřebec s enormní skokovou potencí. Vítěz finále KMK v roce 2010, nejlepší kůň do 7 let, vítěz MČR 2013, nejlepší skokový kůň v ČR v r. 2013 a 2017. Účast na Mistrovství Evropy a Světových jezdeckých hrách. Kůň olympijských kvalit.

Cento Lano Arcus

belgický teplokrevník

nar. 2004

o: Cento Lano

m: Eoghan du Mervaux

Cena 1 mražené ID = 3 000 Kč + DPH

Doplatek za březí klisnu = 9 000 + DPH

Více info a příjem objednávek: Ing. Aneta Zvárová 602518953, www.stajarcus.cz, info@stajarcus.cz nebo na https://www.facebook.com/arcusstaj/.

 

 

Cento Lano Arcus se narodil v Belgii a do ČR byl importován jako čtyřletý. V pěti letech byl zakoupen současnou majitelkou Hanou Rechovou pro stáj Arcus Engineering Czech. Hned od začátku se jeho jezdcem stal Ondřej Zvára, se kterým odstartoval svou sportovní karieru a se kterým se propracoval až na svou současnou výkonnost 160 cm.

Jeho otcem je belgický teplokrevník Cento Lano, který se úspěšně prezentoval na mezinárodních závodech a zvítězil v mnoha GP a může se chlubit velice nadějným potomstvem.

Dědem Cento Lana Arcus je dnes legendární bělouš Dobel´s Cento. Kariéra tohoto slavného hřebce byla od začátku spjata se jménem Otto Becker, který ho začal jezdit v pěti letech.Od té doby nasbírali nespočet úspěchů, mezi ty nejslavnější patří např.: týmové zlato OH Sydney v roce 2000 a zároveň 4. místo v jednotlivcích, stal se vítězem světového poháru finále v Lipsku v r. 2002, dále získal týmový bronz na ME v r. 2001, týmové zlato na ME 2003, týmový bronz na OH Atény 2004.Během své kariéry vydělal přes 1 mil. euro. Dnes více než sto jeho potomků úspěšně závodí v parkúrech na úrovni 150cm.

Otec matky Mystery, Eoghan du Mervaux, ryzák plemene Selle Francais, se narodil ve Francii a následně byl prodán do sportovní stáje v Belgii. Bohužel ještě před svou sportovní kariérou ve 4 letech uhynul.

Cento Lano Arcus se hned v první sezoně své sportovní kariery v roce 2009 umístil ve finále KMK pro 5leté hřebce na 3. místě.

 

Úspěchy:

  • Kůň roku do 7 let v r. 2011
  • 1. místo na MČR skoky 2013
  • Kůň roku 2013, 2015
  • 77. místo na WEG Normandy 2014
  • 45. místo na ME AAchen 2015
  • několik umístění v Pohárech národů
  • 3. místo v GP CSIO5*Barcelona 2015
  • 6. místo v GP CSIO5*Dublin 2016
  • 39. místo na ME 2017 Goteborg
  • 1. místo v GP CSI3*Jakubowice 2017
  • 4. místo v GP CSIO5*Sopot 2017

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.