Hřebec na dnešní den: Crown Boy

PR text /Hřebec CROWN BOY byl v roce 2018 vybrán na základě výkonnosti a kvalitního původu pro PK CS.Otec Crown Boye CROWN Z nabízí jedinečnou příležitost použít spojení dvou olympijských rodičů – CARTHAGO Z ( jeden z nejlepších synů Capitola v chovu) a RATINA Z nazvanou „překvapujícím koněm století“

Ratina Z vyhrála finále mistrovství světa, mistrovství Evropy, Grand Prix Aachen, olympijské stříbro, dvakrát zlaté olympijské družstvo, dvakrát Evropské týmové zlato a týmové zlato na světových jezdeckých hrách. Ratina Z byla nejen vynikající sportovec, ale i v chovu zanechala uctihodnou stopu. Hned první syn REX Z ( spojení pravých sourozenců Ratiny Z a Rebela I Z), který bohužel příliš brzo uhynul, přesto má více jak 15 potomků výkonnost 160cm a to z celkem  zhruba 120 potomků. Dalším působením v chovu L. Melchiora v hřebčíně Zangersheide dala ještě 7 potomků z toho další 3 plemenné hřebce – CROWN Z ( Carthago Z, 160cm), TREASURE Z ( Dollar dela Pierre, 150cm) a v současnosti star skokového sportu a chovatelského světa hřebce COMME IL FAUT ( Cornet Obolensky, 160 cm M.Ehning). O prochovanosti této holštýnské klisny svědčí fakt, že babička Ratiny Z – Heureka Z ( samá vítězka GP Aachen  v sedle Hermanna Schriddeho) je matka Goliatha Z (160 cm) a světoznámého plemeníka Ahorna Z. Matka Ratiny Z dala 4 plemenné hřebce Rebel I,II,III a Rock Z.

Crown Z dosáhl výkonnosti 160cm s Christianem Ahlmanem a Judy Ann Melchior.

Hned několik potomků Crowna Z je vidět v nejvyšším skokovém sportu po celém světě.

Cederic Z (160cm, Martin Dopazo,-Argentina), C.Amalia Z ( 160cm, John Perez-Columbie), MTM Reve du Paradis (160 cm, Tracy Fenney – USA), Sunday Top H D C (160cm, Q. Meng – Čína) a další.

Matka HANSJE  je po legendě holandského chovu JASPER, který sportoval pod jménem Little One v sedle Hugo Simona v parkurek 160 cm vysokých. V rodokmenu Hansje v pozici otec matky je fenomenální bílý plnokrevný hřebec ABGAR. Hansje dala 9 potomků, 3 sportují v soutěžích 145 – 160 cm a jednoho je možné vidět i v soutěžích všetrannosti na úrovni CCI2*.

CROWN BOY (CARDIGEN DH) sportuje od svých pěti let. Se svojí majitelkou Janou Hanákovou dosáhl úrovně 140 cm a drezúry S. Od loňského roku 2018 je ježděn juniorským jezdcem Danielem Pospěchem ve skokových soutěžích do 145 cm. Mezi jeho dosavadní největší úspěchy patří velmi úspešně absolvovaná GP při CSIO Zduchovice a splněná kvalifikace na ME juniorů. Crown Boy se vyznačuje obrovskou silou, výbornou technikou a vynikajícím charakterem.

Tmavý hnědák, KWPN,*5.6.2007, 163 cm KVH,173 cm KVP, 202cm OH, 21cm Ohol.

Chovatel: P. van Dam , Holandsko            Majitel: Jana Hanáková, Pernarec, http://www.hanak-horses.eu/

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.