Hřebec na dnešní den: Firestone

PR text / Firestone je dokonalým výsledkem spojení dvou skvělých drezurních hřebců, Johnsona a Florencia. Ježděný Hansem Peterem Minderhoudem, Johnson patří mezi nejlepší drezurní koně na světě. Byl členem zlatého Holandského teamu na Evropském šampionátu Aachen 2015 a účastnil se OH Rio de Janeiro 2016.

Florencio se stal Světovým šampionem mladých koní jako pětiletý, a o rok později titul šampiona obhájil.

Firestone pochází ze slavné rodiny, známé jako "Bella - damline", která vyprodukovala mnoho nejen drezurních, ale i parkurových koní. Pravá sestra Firestone, klisna Elfi, získala při zkouškách klisen pro KWPN 81,5 bodu, při čemž získala neuvěřitelnou známku 95 bodu za klus!

Jako 3 letý vynikal Firestone díky svému fantastickému vzhledu a pohybu, což mu také zajistilo titul vicešampiona při předvýběru hřebců do plemenitby KWPN. Poté absolvoval test se ziskem 82,5 bodu. Jako 5 a 6 letý, ježděn Joyce Leanaertsovou, dělal skvělý dojem v soutěžích pro mladé koně.

Firestone se již ukázal i v chovu, kde jeho první hříbata ukazují charisma a skvělý pohyb, a z nejstaršího ročníku (2014) má již licentované dva syny.

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.