Hřebec na dnešní den: Fürst Wilhelm

PR text / Z „černého koně“ hlavním plemeníkem! V posledních letech se Fürstu Wilhelmovi, hřebci velkého rámce a krásného exteriéru, skutečně více než dařilo. Na podzim roku 2014 byli v Redefinu körováni jeho první synové, mezi něž patřil také brilantní rezervní drezurní vítěz a Fürst William HC, který se později stal vítězem zemského šampionátu i Bundeschampionatu. 

A další úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat: Jeho syn Furtwängler byl nejdražším koněm 83. podzimní elitní oldenburské aukce ve Vechtě, kde byl vydražen za 135 000 euro. A i na dalších körunzích Fürst Wilhelm coby otec zářil: Na oldenburském körungu okouzlil vraník Fair Game, který zvítězil v testu vloh. V rámci vestfálského körungu uspěl tmavý ryzák Festivo a na KWPN körungu další ze synů, Frascino. Potomci Fürsta Wilhelma se vyznačují velmi dobrým typem a exteriérem a jsou často také oceňováni prémií. Jeho nejstarší potomci jsou svému věku odpovídajíce úspěšní na soutěžích pro jezdecké a drezurní koně, kde sbírají vítězství i umístění a několik z nich bylo také účastníky Bundeschampionatu. V odhadech plemenných hodnot patří Fürstu Wilhelmovi se 139 body místo mezi nejlepšími německými plemeníky. V roce 2016 mu byl pro jeho kvality udělen v Meklenbursku titul „elitní hřebec“. V roce 2017 byl oldenburským svazem pro své kvality a také kvalitu potomků oceněn coby „VTV - drezurní hřebec roku“. Fürst Wilhelm splnil veškeré požadavky kladené na hřebce co se výkonnosti týče kvalifikací na Bundeschampionat a v roce 2017 slavil s Kristin Biermann vítězství v Intermediaire I. Jeho původ mluví za vše: Fürst Heinrich coby otec, následuje Sandro Hit, De Niro, Rubinstein I a také nezapomenutelná DLG klisna Love Story (po Freiherr) pocházející z chovu Wernke, která psala dějiny chovu díky své dceři Love Story II (po Akzent II), oldenburské vítězce z roku 1991.

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.