Hřebec na dnešní den: 2189 Heartvit ZH

PR text / 2189 HEARTVIT ZH je chovatelským produktem MVDr. Zdeňka Vítů z Pelhřimova. Jako odstávče byl zakoupen do testační odchovny hříbárna Nový Dvůr. Zde se již od začátku testace jevil velice nadějně zejména ve skoku ve volnosti, kde od komise několikrát obdržel známku 9. 

Plemeno, barva, narození: ČT, hd., 30. 5. 2013

Míry: 174 - 168 - 191 - 21,5 cm

Dosažená výkonnost: Vítěz körungu ČT 2015, vicešampion čtyřletých KMK, účastník MS Lanaken 2018, S*

Působí v plemenné knize: ČT

Chovatel MVDr. Zdeněk Vítů, Pelhřimov

Majitel: Zemský hřebčinec Písek s.p.o.

 

Pro skokové vlohy, korektní exteriér a také výborný charakter, byl připraven pro předvýběr do plemenitby, kde se mu podařilo zvítězit a získat prémii v rámci PK ČT. V roce 2016 hřebec absolvoval 70denní test, kde od zkušební jezdkyně obdržel známku 10 za jezditelnost.

Jeho otec, 1345 HEARTBREAK ZH, absolvoval 100denní test v Písku, a umístil se v závěrečných zkouškách výkonnosti jako 2. s celkovým výsledkem 7,92 bodů, s nejlepšími známkami z lotu hřebců tohoto staničního testu za výkonnost (8,3), skokovou zkoušku (8,54), cval (8,14), jezditelnost (8,67) a skok ve volnosti (9,20!).

Svoji sportovní kariéru započal s Tomášem Navrátilem a společně dosáhli nejen výkonnosti ST**, ale byli i členy zlatého jihočeského družstva na MČR v Martinicích 2014. Po umístění na stanici přirozené plemenitby v Proseči pod Křemešníkem začal 1345 HEARTBREAK ZH opět sportovat, tentokrát s mladým jezdcem Václavem Staňkem. Společně dosáhli několika skvělých umístění na parkurech až do obtížnosti T**. V sezóně 2017 své výborné výsledky korunoval druhým místem na MČR v kategorii seniorů.

Otec matky bavorský teplokorevník 582 CAESAR dosáhl sportovní výkonnosti ST a stejné výkonnosti už dosáhlo i jeho potomstvo. Jeho polobratr ze stejné matky 726 REGENT, jež startoval rovněž v soutěžích stupně ST je navíc i plemenným hřebcem (ROCK’N ROLL s.v.). 582 CAESAR zplodil v Čechách mnoho úspěšných skokových koní a je mimo jiné otcem i plemenného hřebce 1946 COCAIN.

Hřebec 30 QUONIAM 118, otec báby PERLA, působil v chovu v letech 1975-1988. Byl zařazen do třídy Elita, v chovu zanechal 2 plemenné hřebce a jeho potomstvo dosáhlo stupně výkonnosti ST ve skocích i v drezuře. V roce 1994 se umístil na třetím místě v žebříčku nejlepších otců matek ve skokových soutěžích.

2189 HEARTVIT ZH vyniká líbivým exteriérem a zejména vynikajícím stylem skoku. Je úžasně jezditelný a ochotný ke spolupráci, bez problému zvládá své působení v přirozené plemenitbě i ve sportu. Kromě vítězství v kvalifikačním kole KMK na Ptýrově, předvedl i na finále ve Zduchovicích svou stabilní formu a sezonu 2017 zakončil ziskem titulu vicešampiona čtyřletých hřebců a valachů.

V sezóně 2018 dosáhl ve svých pouhých pěti letech výkonnosti S* a své stabilní výsledky zakončil startem na MS mladých koní v belgickém Lanaken, kde úspěšně absolvoval obě kvalifikace a v poslední soutěži dokonce získal skvělé 9. místo mezi téměř 130 koňmi z celého světa. 2189 Heartvit ZH je živým důkazem, že koně českého chovu se v zahraniční konkurenci neztratí.

V roce 2017 se narodil první ročník jeho potomstva, které stejně jako 2189 Heartvit ZH vyniká zejména skvělou povahou. V sezóně 2019 bude 2189 Heartvit ZH působit v přirozené plemenitbě v ZH Písek a i nadále bude sportovně testován.

 

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.