Hřebec na dnešní den: Koriandr

PR text / Koriandr je mohutný hřebec ušlechtilého typu s vlastní výkonností T**. Za svoji sportovní kariéru získal mnoho umístění v rámci ČSP. Jeho potomci se jeví velmi nadějně.

Cena je rozdělena na dvě části:

a) poplatek za jednu mraženou ID......1 000 Kč

b) doplatek za zjištěnou březí klisnu.....3 000 Kč

Ceny jsou uváděny v Kč bez 21% DPH.

Více info a příjem objednávek: Ing. Aneta Zvárová 602518953, www.stajarcus.cz, info@stajarcus.cz nebo na https://www.facebook.com/arcusstaj/.

 

Jeho otcem je holštýnský plemeník Cellebrio, syn vynikajícího Calleto II. Caletto II byl představitelem ideálního holštýnského typu. Byl samozřejmě vynikajícím skokanem a se svým jezdcem Herbertem Bloekerem vyhrál mnoho testačních soutěží pro mladé koně.

Koriandr byl zakoupen jeho současnou majitelkou v roce 1999. Již následující rok dosáhl jako šestiletý velice dobrých výsledků v KMK, kde přesvědčil svou velkou skokovou potencí, silou odrazu a výbornou technikou skoku. Ve své sportovní kariéře se výborně prezentoval v rámci kvalifikačních kol Českého skokového poháru, kde pravidelně dosahoval vynikajících výsledků až do úrovně T**. V roce 2005 se v žebříčku nejlepších koní ve skokových soutěžích v ČR umístil na 7. místě.

Koriandr je mohutný kůň ovšem ušlechtilého typu. Potomci tohoto hřebce získali z jeho tělesných rysů především výšku a samozřejmě skokové předpoklady. Jednoduše obsednutelní, spolupracující, s dobrou mechanikou pohybu, lehkostí a jednoduchostí s chutí spolupracovat.

Koriandr si v současné době užívá důchodu, chodí do výběhu, a aby se udržoval v kondici, chodí na vycházky do terénu a na občasnou lehkou jízdárenskou práci.

Koriandr je zařazen v akceleračním programu a nyní je chovatelům k dispozici prostřednictvím mražených inseminačních dávek.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.