Hřebec na dnešní den: Manasquan M Z

PR text / Nejen že je Manasquan produktem exkluzivního rodokmenu, ale sám prokazuje mnoho talentu jako sportovec. Již ve 4 letech zvítězil v Martinickém šampionátu mladých koní. Jako 5ti letý zvítězil v KMK Tachov, při CSIYH Wiener Neustadt, zúčastnil se Mistrovství světa mladých koní v Lanakenu. O rok později zvítězil v KMK v Litomyšli, Mariánských Lázních či Tachově. Na mezinárodní úrovni potvrdil svoje kvality vítězstvím ve finále CSIYH Šamorín.

V 7 letech absolvoval několik bezchybných parkurů na úrovni obtížnosti ST, při kterých posbíral umístění jako 2.místo při Memoriálu Jana Papouška, vítězství při ČSP Zduchovice nebo 3.místo na Champions Tour Hradištko. Na základě vlastní výkonnosti byl licentován pro plemenné knihy ČT a CS.

Otec Mr. Blue byl znám jako jeden z nejlepších světových skokanů, ježděný Bertem Rompem. V chovu se sám osvědčil potomstvem jako jsou Plot Blue,Simon, Zirocco Blue a mnoho mnoho dalších.

Matka Atlantic M Z je po dalším světově proslulém hřebci Air Jordan Z, který spolu s Danielem Deusserem posbírali mnoho vítězství v GP (Deauville, Braunschweig, Valkenswaard a Arezzo) a také 2.místo ve finále Světového poháru v Las Vegas.

 

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

 

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.