Hřebec na dnešní den: Marc Cain

PR text / Marc Cain je mladý drezurní hřebec té nejvyšší kvality. Jedná se o hřebce velkého formátu, který zaujme svým působivým a harmonickým exteriérem a mimořádně kvalitním pohybem, rovnováhou a jezditelností.

Počátkem roku 2016 skvělým způsobem absolvoval 14denní test v Neustadt (Dosse) a koncem léta zazářil s Hermannem Gerdesem na Bundeschampionatu, kde v kategorii tříletých hřebců obsadil s vynikajícím hodnocením druhé místo. Výbornou známku 9,0 obdržel za typ, klus i cval. Od testačních jezdců obdržel 9,5 a 10,0 a stal se tak druhým nejlepším tříletým hřebcem Německa. V roce 2017 absolvoval sportovní test s nadprůměrným hodnocením. V tomtéž roce se představila také jeho první hříbata, která rozhodně zazářila. Jedná se o hříbata moderního typu s kvalitním pohybem. Zcela jistě ovlivněna rovněž svým dědem, téměř všechna z nich byla prémiována a hned tři z nich byla vyhlášena za „elitní“ hříbata. Jeho otcem je slavný hřebec Millennium, sám úspěšný na šampionátech a držitel prémie. V roce 2014se mu povedl jedinečný debut na německých körunzích: 36 körovaných synů, mezi něž patří vítězové oldenburského resp. trakénského körungu Morricone, Sir Milton, His Moment a Sir Sansibar, dále rezervní vítězové, prémiovaní a v následných aukcích za vysoké částky dražení hřebci. Podobný úspěch je ojedinělý, zvlášť když se o něj zasloužil trakénský hřebec. V roce 2017 se stal Millenniův na vestfálském körungu prémiovaný syn Maracaná nejdražším hřebcem roku.

Matka Donna Kavah dala mimo jiné klisnu Donna d’Amour (po D’Amour), vítězku sasko-durynské elitní výstavy klisen v roce 2008, a několik úspěšných drezurních koní. Mateřský otec Don Primero zvítězil v roce 1990 na Bundeschampionatu a později slavil úspěchy na mezinárodních Grand Prix závodech. V jeho sedle se úspěšně představila Karin Rehbein a po ní také Falk Rosenbauer. Je otcem 21 körovaných hřebců, 99 v těžkém drezurním sportu úspěšných koní a také za vysoké částky dražených koní na aukcích ve Vechtě a Verdenu.

Rozhodli jste se připustit svou klisnu? Je potřeba vybrat si správného plemenného hřebce? Výběr vhodného hřebce je velmi důležitý, a v tom vám i letos může pomoci časopis Jezdectví. Jako každoročně pro vás připravujeme do únorového a následujících čísel speciál o připouštěcí sezoně, inseminaci, jednotlivých plemenných hřebcích, přehlídkách hřebců v chovatelských stanicích.

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Hřebčín Slatiňany přivítal na svět první letošní hříbě

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem se narodilo první letošní hříbě

Přehlídka dvouletých hřebců a výběr do plemenitby PK CS

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.